Vivo'nun ekran altı parmak izi okuyuculu telefonu tanıtıldı

Vivo'nun ekran altı parmak izi okuyuculu telefonu tanıtıldı

Vivo, geçen yıl Synaptics tarafından geliştirilerek üretilmeye başlayan ekran altı parmak izi okuyucuyu kullanan ilk isim oldu. CES 2018'de yeni nesil biyometrik sensörün entegre edildiği akıllı telefonunu görücüye çıkaran Çinli firma, önümüzdeki birkaç ay içerisinde satışa başlamayı planlıyor.

Sadece OLED ekranlarla birlikte kullanılabilen Clear ID adlı parmak izi okuyucu, Qualcomm'un geliştirdiği ultrason ışınlar kullanan çözümden farklı olarak görüntü sensörüyle tanımlama yapıyor. Ekran altına yerleştirilen optik görüntü algılayıcı, ekranın parlattığı parmağın fotoğrafını çekiyor ve makine öğrenme kabiliyeti yüksek yapay zeka işlemcisiyle parmak izini tanımlıyor.

En az normal parmak izi okuyucular kadar yüksek doğruluk oranı elde edebilen sensör, henüz yolun başında olduğu için en yeni biyometrik sensörler kadar hızlı algılama yapamıyor. Fakat ekran altına gizlenmiş parmak izi okuyucunun üreticilere yeni tasarım imkanları sunacak olması, aradaki hız farkını önemsiz kılacaktır.

Halihazırda Samsung ile işbirliği içerisinde olan ekran altı parmak izi okuyucunun üreticisi Synaptics, bu sene çok sayıda üst düzey akıllı telefonun yeni biyometrik sensörden istifade edeceğini belirtiyor.



Eklenme tarihi: 11.01.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler