Çin'in ilk AMOLED ekran üreticisinden 6,3 milyar dolarlık yeni yatırım

Çin'in ilk AMOLED ekran üreticisinden 6,3 milyar dolarlık yeni yatırım

Çin'de hükümet desteğiyle devasa OLED ekran yatırımları bir bir hayata geçiyor. Bu defa Çin'in ilk AMOLED ekran üreticisi olmayı başaran Visionox tarafından açıklanan yatırım, Hefei şehrinde 6,3 milyar dolarlık harcamayla yeni bir 6. nesil esnek AMOLED üretim hattı inşa edilmesini öngörüyor.

Qinghua Üniversitesi bünyesinde kurulup ülkenin ilk PMOLED ve AMOLED üreticisi ünvanını elde eden Visionox, aynı zamanda hacimli OLED üretimine geçmeyi başaran ilk isim olmuştu. Firmanın devasa yatırımlarına önayak olan ise, 2016 yılında bir içecek markası olarak OLED piyasasına yönelmeye karar veren Black Cattle Food firması oldu. Bu sene içerisinde Visionox'u satın alıp holdingin ismini satın aldığı bu şirketin ismiyle değiştiren firma, Çin hükümetinden en yüksek meblada finansal destek alan ilk beş şirket arasında yer alıyor.

Hefei şehrinde 4,5 milyar dolar yatırımla faaliyete geçirdiği AMOLED fabrikasını açıklanan yeni yatırım planıyla genişletme kararı alan Visionox, Çin'in en büyük OLED üreticileri arasına girmiş durumda. Ülkenin en prestijli üniversitesi içerisinde doğmuş olmanın vermiş olduğu avantajla OLED ekran türünde birçok teknolojiye ar-ge bütçesi ayırmış olan firma, katlanabilir, saydam ve çift taraflı OLED ekranlar ile OLED aydınlatma çözümleri konusunda da ciddi çalışmalar yürütüyor.



Eklenme tarihi: 20.10.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler