Vestel akıllı telefonlarının çıkış tarihi açıklandı

Vestel akıllı telefonlarının çıkış tarihi açıklandı

Kendi dizayn ettiği ilk akıllı telefonlarını geçen sene IFA 2013'te gün yüzüne çıkaran Vestel, gecikmeli de olsa yakında satışa başlayacağını duyurdu. Berlin, Almanya'da organize edilen tüketici elektroniği fuarının IFA 2014 Küresel basın konferansında konuşan firma yetkilileri, Vestel markalı telefonların çıkış tarihini resmen açıkladı. Vestel HL telefonları önümüzdeki yaz döneminin sonunda tüketiciyle buluşmuş olacak.

Yerli teknoloji devinin bizzat kendi mühendisleri tarafından geliştirilip Manisa'daki üretim tesislerinde seri üretimi gerçekleştirilen telefonlar, Android işletim sistemiyle piyasaya sürülecek. 4,3 inç, 4,7 inç ve 5,0 inçlik üç farklı ekran büyüklüğüne sahip akıllı telefonu kapsayan seriyi oluşturan cihazlar, daha önce Vestel HL43, Vestel HL47 ve Vestel HL50 isimleriyle tanıtılmıştı. Seriye HD (1280 x 720 piksel) çözünürlüklü ekran, dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM ve 8 MP kameralı HL50 modeli liderlik yapacak.

4,3 ve 4,7 inçlik modellerde 1,2 GHz çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 5 MP arka, 2 MP ön kamera ve qHD (960 x 540 pikse) çözünürlüklü paneller kullanan Vestel, bu modelleri giriş seviye fiyatlarla tüketicilerin beğenisine sunulacak. 5,0 inçlik model ise orta seviyeden satışa çıkacak. Vestel CEO'su Turan Erdoğan'ın açıklamasına göre ağustos ayında çıkış yapacak telefonların hangi Android işletim sistemi versiyonuyla geleceği bilinmiyor.

Avrupa televizyon pazarında %20,3 payla Samsung'un arkasında yer alan Vestel'in TV sektöründe gösterdiği bu üstün başarıyı akıllı telefon pazarında da göstermesi umut ediliyor. Yalnızca Türkiye'de değil, Avrupa ülkelerinde de satılacak Vestel telefonlarına IFA 2014 fuarında yeni modellerin eklenebileceği tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 26.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler