Lüks telefon üreticisi Vertu'yu Uzan Grubu satın aldı

Lüks telefon üreticisi Vertu'yu Uzan Grubu satın aldı

Nokia'nın 1998'de lüks telefon piyasası için kurduğu İngiltere merkezli Vertu markası bir kez daha el değiştirdi. Akıllı telefon modasına ayak uyduramayan Finlandiyalı üreticinin 2012'de İsveçli bir sermaye grubuna, oradan da 2015 yılında Hong Kong'a satılan Vertu'nun yeni sahibi Türkiye'nin yakından tanıdığı bir isim. The Telegraph'ın haberine göre, Fransa'dan sığınma talep ederek yurtdışına kaçan Uzan ailesi mensuplarından Hakan Uzan lüks telefon üreticisinin yeni sahibi oldu.

Kıbrıs merkezli Baferton şirketi vasıtasıyla Vertu'yu 50 milyon sterline Hong Kong'dan geri alan Hakan Uzan, fiyatları 6 bin ile 40 bin dolar arasında değişen lüks telefonlar üreten markayı eski günlerine döndürmek için çaba gösterecek.

Alıcının Türk olması dışında bu haberi ilginç kılan bir diğer unsur ise, Vertu'nun kurucusu Nokia ile Uzan Grubu'nun küresel krize dönüşen ortaklığını akıllara getirmiş olması. 1994'te Nokia ve Motorola'dan aldığı ekonomik destekle Türkiye'nin en büyük ikinci operatörüne dönüşecek olan Telsim'i kuran Uzanlar, 2000'deki dotcom krizinden ciddi biçimde etkilenmiş ve mobil sektörün bu iki devine olan milyarlarca dolar borcunu ödeyememişti. Holdingin mobil pazardaki ikinci serüveni nasıl neticelenecek birlikte göreceğiz.



Eklenme tarihi: 13.03.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler