Lüks akıllı telefon üreticisi Vertu resmen el değiştirdi

Lüks akıllı telefon üreticisi Vertu resmen el değiştirdi

1998'de Nokia tarafından kurulan lüks cep telefonu üreticisi Vertu, üç yıl önce 200 milyon dolar karşılığında İsveçli bir özel sermaye şirketine satılmıştı. İş dünyasının yakından tanıdığı Max Pogliani önderliğinde Android işletim sistemli lüks cihazlar üretmeye başlayan Vertu'nun şimdiki durağı ise Uzak Doğu oldu.

Detayları açıklanmayan bir anlaşma kapsamında Hong Kong merkezli Godin Holding'e satıldığı duyurulan Vertu, 450'si İngiltere'deki merkezinde istihdam edilen 900'ü aşkın çalışanıyla mevcut faaliyetlerini yürütmeye devam edecek. Şimdiye kadar 450 bin telefon satan ve telefon başına ortalama 5 bin sterlin fiyat ortalaması yakalayan firma, Ferrari ve Bentley gibi farklı sektörlerden lüks markalar için de cihazlar üretiyor.

Vertu'yu bünyesine katan Godin Holding, adından ilk kez yaz başında yayımladığı basın açıklamasıyla söz ettirmişti. GOS isminde Android tabanlı yüksek güvenliğe sahip bir işletim sistemi geliştiren Godin, BlackBerry ve Blackphone firmalarına alternatif olacak yazılımının yanı sıra veri gizliliğini esas alan donanımsal projeler de yürütüyor. Vertu'yu satın alarak geliştirdiği yüksek güvenlikli telefonları üretmeyi planladığı düşünülen Godin, şimdiye kadar açıklamalarını doğrulayacak somut bir ilerleme katetmiş değil. Dünyaca ünlü bir markayı satın almasıyla dikkatleri üzerine çeken şirketin nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu.



Eklenme tarihi: 4.11.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler