Half-Life 2 ve Portal video oyunları Android platformuna geliyor

Half-Life 2 ve Portal video oyunları Android platformuna geliyor

Source oyun motorunu Android işletim sistemine port eden Valve, meşhur video oyunlarını mobil oyuncularla buluşturmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki pazartesi, Valve imzası taşıyan bulmaca-FPS türündeki bilim-kurgu oyunu Portal resmen Google Play Store'den indirmeye sunulacak. Mobil oyun sektörünü altüst edecek Portal'ı yakın zamanda çok daha popüler bir başka yapım takip edecek.

Chell isimli bir karakterin kontrol edildiği oyun, Portal silahıyla açacağınız deliklerden geçerek engelleri aşma ve bulmacaları çözme esasına dayanıyor. Oyunun bölümleri, Aperture Science adlı hayali kuruluşa ait bir merkezin laboratuvarlarında geçiyor, Özgün oynanışıyla popüler kültüre damgasını vuran ve dönemin en önemli video oyunları arasına ismini yazdırmayı başaran Portal, şimdi de mobil eğlence piyasasına yön vermek için Android portuyla tüketicilerin karşısına çıkacak.

12 Mayıs tarihinde 9,99$ fiyat etiketiyle Play Store'ye giriş yapacak Portal, Valve ile işbirliğine giden NVIDIA'nın SHIELD taşınabilir oyun konsolu ve Tegra 4 çipsetli cihazlar için özel olarak optimize edilmiş olacak. Oyun, NVIDIA donanımlarının yanı sıra diğer Android cihazlarına da destek sunacak.



Bizzat Valve tarafından port işlemi gerçekleştirilen Portal'ı bir diğer Sorce Engine tabanlı oyun olan Half-Life 2 takip edecek. Bu müjdeli haberi basın mensuplarına yolladığı yukarıdaki levye ile duyuran Valve, ünlü Half-Life serisinin iki numaralı yapımını NVIDIA SHIELD optimizeli olarak satışa çıkaracak. Henüz hakkında herhangi bir detay açıklanmayan Half-Life 2'nin Android portu, muhtemelen Portal gibi konsol kalitesinde HD grafikler ve dokunmatik ekranlara uygun bir kontrol sistemini bünyesinde barındıracak.

Android için Portal oyununun NVIDIA SHIELD üzerindeki incelemesini aşağıdan izleyebilirsiniz.



Eklenme tarihi: 9.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler