Windows 10 işletim sistemli VAIO Phone Biz resmiyet kazandı

Windows 10 işletim sistemli VAIO Phone Biz resmiyet kazandı

Sony'nin geçen yıl bir yatırım şirketine sattığı VAIO markası, mobil sektördeki etkinliğini giderek artırmaya başladı. İlk önce Android telefonuyla Japon tüketicilerin karşısına çıkan marka, bugün ilk Windows 10 telefonunu tanıttı. Şimdilik yalnızca kendi ülkesinde satılması planlanan Windows telefon, tasarımıyla dünya devi üreticilere göz dağı veriyor.

5,5 inç Full HD IPS LCD ekran, 1,5 GHz sekiz çekirdekli Cortex-A53 işlemci ve Adreno 405 GPU'ya sahip Snapdragon 617 çipset, 3 GB RAM, 16 GB artırılabilir hafıza, 13 MP arka, 5 MP ön kamera, 2800 mAh pil ve Windows 10 işletim sisteminin son sürümünü bünyesinde barındıran VAIO Phone Biz, tek parçadan oluşan gümüş renkteki alüminyum kasasıyla popüler Vaio bilgisayarlarını anımsatıyor.

50.000 yen (1235 ₺) fiyatla nisanda SIM kilitsiz olarak Japonya pazarının yolunu tutacak olan VAIO markalı ilk Windows telefon, Microsoft'un bir Windows telefonunu tam fonksiyonlu bir bilgisayara dönüştüren Continuum özelliğine de destek sunuyor. Cihazın memleketinde tüketiciyle buluştuktan sonra ABD gibi bazı büyük pazarlarda da satışa çıkarılacağı öngörülüyor.



Eklenme tarihi: 4.02.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler