Uygulama içi mağazalar araştırılıyor

Uygulama içi mağazalar araştırılıyor

Mobil işletim sistemlerindeki uygulamaların birçoğunda görmeye başladığımız ve özellikle oyunlarda karşımıza çıkan, bize çeşitli avantajlar sağlayan uygulama içindeki mağazaları bilmeyeniniz yoktur.

Oyunların, benzer uygulamaların daha ucuza satılmasını sağlayan ve geliştiricileri için farklı bir gelir kaynağı oluşturan bu mağazalar şimdilerde İngiltere Adil Ticaret Ofisi tarafından incelemeye alındı. Birçok kez haberlere konu olan ve sıkı takip edilmediğinde beklenmedik kredi kartı ekstrelerine neden olan bu gelir sistemiyle ilgili birçok şikayet alan Adil Ticaret Ofisi, bu tarz uygulama ve oyun sahiplerine bir yazı göndererek sistem hakkında ayrıntılı rapor istedi.

Özellikle ebeveynlerinin dalgınlıkları sonucu çocukların çeşitli şeyler satın aldıkları bu mağazalar eğer ki gerekli ticaret kurallarına aykırı görülürse ofis bu sistemin kaldırılmasını talep edecek. Bu sistemin sadece mobil uygulamalar değil de bilgisayar oyunlarının birçoğunda da mevcut olduğu düşünülürse, alınacak kararın aslında bir devrim niteliğinde olacağını söylemek yalan olmaz.

Şimdilik araştırma kapsamındaki bu gelir sistemi hakkında çıkacak kararı herkes çok merak ediyor. Bakalım geliştiriciler kendilerini nasıl savunacak ve karşımıza nasıl bir sonuç çıkacak.



Eklenme tarihi: 13.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler