Ubuntu Phone’da 12 uygulama imajın içinde olacak

Ubuntu Phone’da 12 uygulama imajın içinde olacak

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan ve güzel tepkiler alan Ubuntu mobil işletim sistemi, ilk imajını Galaxy Nexus cihazı için Şubat ayında çıkartmaya hazırlanırken bir taraftan da geliştiriciler için önemli olan bazı adımlar atılıyor.


İlk ticari sürümlerini 2014 yılında cihazlarda görmeye başlayacağımız Ubuntu Phone için, 12 farklı uygulama her imaj dosyasında yer alacak ve çekirdek uygulama olarak kullanılması için özel olarak geliştirilecek. Conanical Vakfı, bu uygulamaları Saat/Alarm, Hava durumu, E-posta istemcisi, RSS, dosya yöneticisi, Hesap Makinesi, doküman görüntüleme, hesap yöneticisi ve terminal uygulama olacak şekilde belirlerken Facebook, Twitter ve YouTube uygulamalarının da bu çekirdek paket içerisinde yer alması için uğraşıyor.

Ubuntu Phone eğer başarılı bir şekilde yönetilirse geliştiricilerle birlikte önünde güzel bir yol gözüküyor. Özellikle önünde başka işletim sistemlerinin eksikliklerini tamamlayabilirse, tercih edilmemesi için hiçbir neden yok. 2014 yılına kadar tabii ki bu geliştirme süreci çok farklı şekillere bürünebilir ama ne olursa olsun özgür yazılım camiasının Ubuntu’nun arkasında olması bizce rakiplerini korkutmalı.



Eklenme tarihi: 24.01.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler