Ubuntu mobil işletim sisteminin denenebileceği cihazların sayısı artıyor

Ubuntu mobil işletim sisteminin denenebileceği cihazların sayısı artıyor

2013 yılı mobil işletim sistemleri arasındaki rekabetin üst seviyeler çıkacağı bir yıl olarak mobil dünyada farklı bir yer edinecekken, yeni işletim sistemlerinden haberler gelmeye devam ediyor.


Masaüstünde hatırı sayılır bir kullanıcı sayısına sahip ve en popüler Linux dağıtımı olmasıyla ünlü Ubuntu’nun mobil işletim sisteminin denemek amaçlı izleme sürümünü Nexus cihazlarının çalıştıracağı biliniyordu. Yeni gelen haberler ise yeni cihazların da bu listeye dahil olduğunu gösteriyor. Bu cihazlar arasında Samsung, Sony, Motorola, LG, Asus, HTC ve Huawei gibi firmaların telefonları bulunuyor. Bu cihazlar için Ubuntu’nun ne zaman yayınlanacağı ise bilinmiyor.

Deneme sürümünü çalıştıracak cihazlar ise şu şekilde sıralandı:

Asus Transformer Infinity, Asus Transformer Pad TF300T, Galaxy Tab 2 10.1 Wifi, Huawei Ascend G300, Samsung Galaxy Note II, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy S (GT-I9000/GT-I9003), Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy S III, Sony Xperia S, Sony Xperia T, Dell Streak 7, HTC One X, HTC One X+, HTC One XL, Kindle Fire(1. ve 2. jenarasyon), Kindle Fire HD 7", Kindle Fire HD 8.9", LG Optimus 4x HD, Motorola Droid 3, Motorola Droid 4, Motorola Droid Bionic, Motorola Droid RAZR, Motorola XOOM, Nexus S ve Nexus One.



Eklenme tarihi: 28.02.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler