Türkiye'de 4G hizmetlerinin başlama tarihi resmen açıklandı

Türkiye'de 4G hizmetlerinin başlama tarihi resmen açıklandı

Geçen hafta frekans ihalesine dair detaylar açıklanan Türkiye'de 4G hizmetleri tüketiciyle buluşmaya artık bir adım daha yakın. Bugün Anadolu Ajansı'na özel bir röportaj veren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, ihalenin ekonomik hacmi ve 4G servislerinin kullanıma sunulacağı tarih hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Genel seçim dolayısıyla geçici olarak bakanlık görevini yürüten Bilgin, 26 Mayıs'taki ihalede 800, 900, 1800, 2100 ve 2600 MHz spektrumlarındaki 20 frekansın satışa sunulacağını aktardı. BTK tarafından organize edilen ihalenin 2,43 milyar dolar gelirle kapanması bekleniyor.

Avea, Turkcell ve Vodafone Türkiye'ye ek olarak dördüncü bir operatörün de sektöre giriş yapmasına imkan tanıyacak olan ihale sonucunda dağıtılan frekans lisansları 29 Nisan 2029'a kadar geçerli olacak. 4G hizmeti vermek üzere frekans alımı gerçekleştiren işletmelerinse 2015 sonuna kadar altyapılarını bu telekomünikasyon teknolojisine uygun hale getirmesi gerekiyor.

Mobil iletişim teknolojilerinden faydalanan tüketicilerin 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren 4G'yi kullanmaya başlaması bekleniyor. Bunu göz önünde bulundurarak operatörlerin bundan sonra ülkemizde 4G uyumlu telefon satışlarına daha çok ağırlık vereceğini söyleyebiliriz.



Eklenme tarihi: 14.04.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler