Türkiye'de 4,5G için 8 bin baz istasyonu kuruldu

Türkiye'de 4,5G için 8 bin baz istasyonu kuruldu

1 Nisan'da hizmet vermeye başlayacak olan 4,5G ağı için operatörler yoğun mesai harcıyor. AA'nın haberine göre, altı aylık süreçte 8 bin 52 baz istasyonunun kurulumunu tamamlayan operatörler BTK'ya onay için başvuruda bulunmuş. LTE-Advanced standartlarına uygun olarak hazırlanan altyapı, ilk etapta şehir merkezleriyle sınırlı olup ilerleyen dönemlerde kapsama alanını giderek artıracak.

Ülkemizde 2G destekli 60 bin, 3G destekli ise 58 bin baz istasyonu bulunuyor. LTE istasyonlarının eklenmesiyle baz istasyonu sayısı 126 bine yükselecek olan Türkiye'nin yılın ikinci yarısından itibaren bu devasa ağa ULAK projesinin ürünü olan milli istasyonları entegre etmeye başlaması bekleniyor. LTE'nin gelecek standartlarına da destek sunan ULAK sayesinde mobil cihazlardan 1000 Mb/s veri indirme hızlarına ulaşmak mümkün olacak.

Son yıllarda giderek artan baz istasyonu yoğunluğu, aslında Avrupa ile kıyaslandığında epeyi düşük. Türkiye için belirlenmiş limit değer 9,6 volt/metre iken; Avrupa'daki üst limit 40 volt/metre seviyesinde. Bu bakımdan mobil iletişim ağına yeni istasyonların eklenmesinde sakınca olmadığı ifade ediliyor.



Eklenme tarihi: 2.03.2016
Kaynak: AA

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler