Turkcell T50 alayım mı?

Turkcell T50 alayım mı?

Turkcell, dört senedir kendi markasını taşıyan Android telefonları satıyor. Geçen sene ilk yerli üretim cihazını piyasaya süren Türkiye'nin ilk operatörü, bu yaz döneminde ise T50 ile abonelerinin karşısına çıktı.

Çinli büyük üreticilerle çalışarak T serisini inşa eden Turkcell'in T50'deki iş ortağı; ZTE. Firmanın T50 ile aynı dönemde Avrupa'ya sunduğu 4G'li bütçe dostu telefonu ZTE Blade Vec 4G, ülkemizde Turkcell markası ve yazılımıyla satılıyor. Ürünü ve yapımcılarını tanıdık. Şimdi T50'nin teknik detaylarına göz atabilirsiniz.

Turkcell T50 Özellikleri
Turkcell T50
- 5 inç 1280 x 720 piksel IPS LCD ekran
- 1,2 GHz dört çekirdekli Qualcom Snapdragon 400 MSM8926 çipset
- 1 GB LPDDR2 RAM, 16 GB hafıza
- 13 MP arka kamera, 2 MP ön kamera
- Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0 + LE, GPS, GLONASS, FM radyo
- 3G ile 42 Mbps, 4G LTE ile 150 Mbps'ye kadar indirme hızı
- 2.300 mAh pil
- Android 4.4.2 KitKat işletim sistemi, Turkcell Arayüzü

Fiyatı: 697 - 699 TL

Turkcell T50 Artıları

- 5 inçlik IPS ekran, cihazın fiyatına rağmen geniş bir kullanım alanı sunmasını sağlıyor.

- İki tarafı camla kaplı, arka kısmı desenli 7,8 milimetre kalınlığındaki kasa, yine T50'nin aynı fiyatlı rakiplerinde görülemeyecek en önemli niteliği.

- Dolby Digital Plus ses teknolojisiyle desteklenen ve cihaz yüz üstü bırakılsa dahi ses çıkışı sağlayabilen hoparlör, sınıfının en iyi performanslarından birini ortaya koyuyor.

- Yapılan testler, 2300 mAh'lik güç ünitesi sayesinde T50'nin bir günlük kullanım süresine rahatlıkla ulaşabildiğini gösteriyor.

Turkcell T50 Eksileri

- Artırılamayan hafızası nedeniyle tüketiciye yalnızca 11 GB civarında bir depolama alanı sunuluyor. Bunun birçok akıllı telefon kullanıcısı için kabul edilebilir olmadığını biliyoruz.

- Eğer bu telefonu satın alırsanız cihazınızı sık sık silmeniz gerekeceğini unutmayın. Zira cam yüzeyler kısa sürede parmak izleriyle kaplanabiliyor.

- 13 megapiksel çözünürlüklü arka kamera, HDR çekim desteğine sahip olsa da özellikle düşük ışıkta yetersiz kalıyor. Çözünürlüğüne aldanarak T50'nin arka kamerasından üst düzey performans beklememelisiniz.

- Diğer operatör kullanıcılarının T50 ile yaşadığı hat sorunları, cihazın kabahatli olduğunu gösteren kesin bir bilgi olmasa da can sıkıyor.

Kim Almalı?

Turkcell abonesiyseniz ve Turkcell hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanabileceğiniz bir cihaz arıyorsanız bu fiyat seviyesindeki en iyi telefon olan T50'yi almalısınız. Şimdilik ülkemizde resmi hizmet verillmiyor olsa da 4G LTE iletişim teknolojisi desteği aygıtın rakipleri karşısında büyük avantaj oluşturmasını sağlıyor. Turkcell dışındaki satıcılara da ulaşmaya başlayan T50'nin piyasadaki en dişli rakibi, kuşkusuz Motorola Moto G. Satın almadan önce bu telefona da göz atmanızı şiddetle tavsiye ederiz.



Eklenme tarihi: 2.08.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler