Turkcell Mobil İmza ile örnek oldu

Turkcell Mobil İmza ile örnek oldu

GSM Birliği Mobil İmza İnisiyatifi Direktörü Ton Brand üyeleri arasında 704 mobil operatörün bulunduğu GSM Birliğinin, mobil hizmetleri genişletmeyi ve mobil operatörlerin geliştirdiği iyi uygulamaları araştırarak diğer operatörlerin kullanacağı şekilde yaygınlaştırmayı amaçladığını anlattı.

TTN M100Mobil İmza’nın Türkiye’deki başarısı
Mobil imza uygulamasının da aynı kapsamda ele alındığını ifade eden Brand, "GSM Birliği her zaman yeni uygulamalar konusunda heyecanlanır. Mobil imza da özel olarak ilgi çekici, çünkü dünyanın başka bir yerinde görülmemiş yeni bir uygulama. Şu anda bu alanda, bu çapta bir uygulama bulunmuyor." diye konuştu. Turkcell'in e-imza ile Türkiye'de yakaladığı başarı dünyanın da ilgisini çekti. GSM Birliği e-imza'yı tüm dünyada yaygınlaştırmak için Turkcell'den fikir alıyor.

Turkcell öncülük ediyor
Turkcell Katma Değerli Servislerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Serdar ise mobil imza çalışmalarına, 3 sene önce, elektronik imza kanununun kabul edildiği ancak pratikte uygulamasının olmadığı bir dönemde başladıklarını belirterek, bu alanda getirdikleri en önemli açılımın teknolojinin ötesinde, iş modeli tarafına uygun çözümler üretmek olduğunu söyledi. Başlangıçta itici güç oluşturacak finans sektörü ile uygulamaya başladıklarını bildiren Serdar, şu anda 13 bankanın ve belediyelerin e-devlet uygulamalarının yanı sıra aralarında sağlık gibi alanların da bulunduğu birçok sektörde uygulamaya başladıklarını kaydetti.

Mobil imzanın kullanım alanları
Mobil imzanın kullanım alanlarının internet bankacılığından, ATM'lerden para çekmeye ve ev kapısını açmaya kadar çok geniş kullanım alanları bulunduğuna dikkati çeken Serdar, "Mobil imza, hayatınızda sizin siz olduğunuzu, özellikle uzaktan ispat gerektiren her yerde hayatınızı kolaylaştıracak bir araç. Ve bu aynı zamanda kanunen de kabul ediliyor. Islak imzanız kanun gözünde neyse, mobil imzanız da o" dedi.



Eklenme tarihi: 26.12.2008
Kaynak: Mobiletişim | Mobilize Bilgi

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler