Turkcell Mobil Cüzdan ile otobüslerde kart taşıma derdi bitiyor

Turkcell Mobil Cüzdan ile otobüslerde kart taşıma derdi bitiyor

Akıllı telefonlar ve mobil ödeme sistemlerinin gelecekte işimizi çok daha kolay bir hake getireceğinden sürekli olarak haberlerimizde bahsediyoruz. Bunun örneklerini ise ülkemizde yavaş yavaş görmeye başlıyoruz. Turkcell de bu aşamada Şanlıurfa Belediyesi, Asis ve Belsan işbirliğiyle beraber geliştirdiği ve şehiriçi toplu taşıma araçlarında cep telefonu ile ödeme yapmanızı sağlayan sistemini tanıttı.

Toplu taşıma araçlarında Türkiye’de ilk defa uygulanan sistem sayesinde, Turkcell abonesi olan ve NFC (Near Field Communication) yani Yakın Alan İletişimi teknolojisine sahip akıllı telefonunuzu otobüsteki kartı okuttuğunuz yere tutarak ödeme yapabileceksiniz. Yine kart dolumu ve bakiye sorgulama işlemlerde telefonunuzdan çok rahat bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz.


Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv yaptığı konuşmada “Turkcell olarak, dünyayı yeniden şekillendiren ve ulaşımdan finansa, eğitimden sağlığa hemen her sektörde iş yapış şekillerini değiştiren mobil iletişim teknolojilerinde öncü rol oynuyoruz. Ekim 2012’de dünyanın en gelişmiş mobil cüzdan çözümü olarak hayata geçirdiğimiz Turkcell Cüzdan bugün 1,2 milyon kişinin cebinde. Çok sayıda ilke imza attığımız Turkcell Cüzdan ile bugün yeni bir sayfa daha açmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Cebimizde bir sürü kart taşıma derdinden kurtaracak bu teknoloji umarız diğer operatörler ve şehirlere de bir an önce yayılarak bizi otobüslerde kartımın bakiyesi yetmeyecek, nerde dolduracağım ben şimdi bu kartı gibi dertlerden bir an önce kurtarır.



Eklenme tarihi: 15.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler