Turkcell Cüzdan

Turkcell Cüzdan

Cep telefonunuzu bir cüzdan gibi kullanmanızı sağlayan servis Turkcell Cüzdan kullanıma sunuldu. Artık cep telefonunuz ile para Elektrik, Su, Doğalgaz gibi faturalarınızı ödeyebilir, hesap numarası gerektirmeden sadece cep telefonu numarasını bilerek bir kişiye para gönderebilir, internet alışverişlerinizin ödemesini kredi kartı bilgilerinizi vermeden SMS ile ödeyebilir ve NFC teknolojisine sahip telefonunuzla POS cihazına dokunarak temassız işlem yapabilirsiniz.



Turkcell Cüzdan ile neler yapabilirim?

  • Para Gönderme: Turkcell Cüzdan’ı kullanarak 7 gün 24 saat, evde, işte ya da tatildeyken; dilediğiniz kişinin cep telefonuna para gönderebilirsiniz.
  • TL Yükleme: Evden, okuldan, işten, restorandan; dilediğiniz Turkcell hattına hızlıca TL yüklemek, Turkcell Cüzdan ile çok kolay.
  • Turkcell Paket Satın Alma: Turkcell’in avantajlarla dolu birçok SMS, internet ve Nar paketini Turkcell Cüzdanınız ile satın alabilirsiniz.
  • Fatura Ödeme: Çok yakında Turkcell Cüzdan’ı kullanarak başta Turkcell faturanız olmak üzere birçok farklı kurumun faturasını da ödeyebileceksiniz.
  • Fırsat ve Kuponlar: Turkcell Cüzdan uygulamasını kullanarak birçok özel alışveriş ve günlük fırsat sitesinin size özel tekliflerini cep telefonunuzdan takip edip satın alabilirsiniz.
  • Internette Ödeme: Anlaşmalı internet sitelerinde sadece cep numaranızı kullanarak kolay ve güvenli alışveriş yapabilirsiniz.
  • Temassız İşlem: NFC özellikli telefonunuzla temassız ödeme noktalarında tek bir dokunuşla cep telefonunuzla hızlı ve güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.


Turkcell Cüzdan hangi telefonlarda kullanılabiliyor?
Turkcell Cüzdan’ı Turkcell SIMPlus 64 veya üzeri bir SIM kartla tüm telefonlarda kullanabilirsiniz. Turkcell Cüzdan servis özellikleri ve kullanıcı deneyimi SIM kartınıza ve cep telefonu modellerinize göre değişmektedir.

NFC (Yakın Saha İletişim Teknolojisi-Temassız) uyumlu telefon sahibiyseniz Turkcell SIMPlus 256 ve üzeri bir SIM kart kullanarak Turkcell Cüzdan’ın finansal işlem özelliği dışında temassız işlem özelliğinden de faydalanabilirsiniz. Böylece Turkcell Cüzdan’ın tüm özelliklerine ek olarak temassız işlem de yapabilirsiniz.

Turkcell Cüzdan’ı kullanmaya nasıl başlayabilirim?
Turkcell Cüzdan gerçek cüzdanınız gibidir; cüzdanınızla işlem yapabilmeniz için içerisine nakit para koyabileceğiniz gibi dilerseniz mevcut banka ve kredi kartlarınızı da ekleyebilirsiniz. İçerisine para yüklerseniz hesabınızdan, kredi kartınızı eklerseniz kredi kartı limitinizden işlemler gerçekleşir.

Turkcell Cüzdan’a nakit para nasıl yükleyebilirim?
Turkcell Cüzdan’ınızı Banka ya da Kredi kartınız olmasa bile Turkcell İletişim Merkezlerinden nakit para yükleyerek kullanabilirsiniz. Turkcell Cüzdan’a nakit para yüklemek için Garanti Paramatiklerden “Kartsız İşlem” adımını seçtikten sonra “Turkcell Cüzdan’a Para Yükleme” adımını kullanabilirsiniz.

Aynı şekilde size en yakın Turkcell İletişim Merkezlerinden de Turkcell Cüzdan’ınıza nakit para yükleyebilirsiniz. İlk para yükleme işleminiz sırasında basit bir kayıt işlemi için TC Kimlik Numaranızı paylaşmanız gerekmektedir. İlk yüklemeniz sonrasında cüzdan işlemlerinizde bu parayı kullanabilmeniz için ihtiyacınız olacak şifre size mesajla iletilecektir. Yüklediğiniz parayı, Turkcell Cüzdan’ınızın "Kartlarım" bölümünde GarantiParam’da görüntüleyebilirsiniz.

Turkcell Cüzdan’a yüklediğim nakit parayı nasıl kullanabilirim?
Turkcell Cüzdan’ınıza ilk para yükleme işleminiz ardından telefonunuza SMS ile Garanti Bankası’ndan 4 haneli bir şifre gönderilecektir. Turkcell Cüzdan’ınızda yapacağınız işlemlerde yüklediğiniz paranızı kullanmak istediğinizde Kartlarım başlığında GarantiParam’ı seçmeniz ve bu şifreyi kullanmanız gerekmektedir.

Turkcell Cüzdan’a hangi bankaların kartlarını ekleyebilirim?
Turkcell Cüzdan’a 2 farklı özellikte banka/kredi kartı ekleyebilirsiniz. Turkcell Cüzdan finansal işlem özelliğini destekleyen kartlarla para gönderme, TL yükleme, paket satın alma, internetten alışveriş gibi işlemleri cep telefonunuzu kullanarak yapabilirsiniz. Turkcell Cüzdan temassız işlem özelliğini destekleyen kartları ise NFC özellikli telefon ve SIM kart kullanarak, Turkcell Cüzdan ile temassız ödeme noktalarında tek bir dokunuşla hızlı ve güvenli temassız alışveriş yapabilirsiniz.

Turkcell Cüzdan’a Akbank, Denizbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası’nın Mastercard / Maestro logolu kartlarını ekleyebilirsiniz. Akbank ve Garanti Bankası kartlarıyla Turkcell Cüzdan’ı kullanarak para gönderme, TL yükleme gibi işlemlerinizi yapabileceğiniz gibi telefonunuzun NFC özellikli olması durumunda telefonunuzla, Garanti Bankası, Akbank, Denizbank, Yapıkredi ve BankAsya KGS kartlarından temassız işlem de yapabilirsiniz.

Herhangi bir banka müşterisi değilim, Turkcell Cüzdan’ı nasıl kullanabilirim?
Turkcell Cüzdan’ı kullanmak için banka müşterisi olmanıza gerek yoktur. Turkcell Cüzdan’ınıza dilerseniz nakit para yükleyebilir ve yüklediğiniz parayı Turkcell Cüzdan içerisindeki tüm işlemlerinizde kullanabilirsiniz.

Ayrıca banka müşterisi olmasanız da Turkcell İletişim Merkezleri’nde satılan Cep-T Paracard veya Cep-T Neo ön ödemeli kartlarını alarak da Turkcell Cüzdan’ı kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu kartları Turkcell Cüzdan işlemleri dışında kartlı ödeme kabul eden tüm noktalarda alışverişlerinizde kullanabilirsiniz.

Hattımı iptal ettirirsem / devredersem Turkcell Cüzdan servisimi kullanmaya devam edebilir miyim?
Turkcell Cüzdan servisini kullanabilmek için aktif Turkcell hattına sahip olmanız gerekmektedir. Hattınızı iptal etmeniz ya da devretmeniz durumunda Turkcell Cüzdan servis aboneliğiniz iptal edilecektir.

Turkcell Cüzdan‘ınıza nakit para yüklediyseniz hattınızı iptal etmeden / devretmeden önce kalan bakiyenizi çekmeniz gerekmektedir; aksi takdirde hat iptal veya devir işlemi sonrasında kalan bakiyenizi almanız mümkün olmayacaktır.

Turkcell Cüzdan’a tanımladığınız Cep-T Paracard / Cep-T Neo kartlarınızı servis aboneliğiniz iptal edildikten sonra da Turkcell Cüzdan işlemleri dışında banka ATMlerinde ve tüm kartlı ödeme kabul eden noktalarda kullanmaya devam edebilirsiniz.

Sim kartımı değiştirdim. Turkcell Cüzdan servisini kullanmaya devam edebilir miyim ?
Turkcell Cüzdan servisini kullanmaya yeni SIM kartınız ile devam edebilirsiniz. Turkcell Cüzdan’a yüklemiş olduğunuz finansal işlem özellikli kartlarınızı güvenliğiniz sebebiyle SIM kartınızı değiştirdikten 48 saat sonra Turkcell Cüzdan’da kullanmaya devam edebilirsiniz. Temassız özellikli kartlarınız ise SIM kartınızın değişimi ile birlikte iptal olacaktır. Yeni SIM kartınızın 256K ve üzeri NFC uyumlu bir SIM kart olması durumunda Temassız özellikli kartlarınızı talep edip, temassız işlemlerden faydalanabilirsiniz.

Numaramı değiştirdim. Turkcell Cüzdan servisini kullanmaya devam edebilir miyim?
Numaranızın değişmesi durumunda Turkcell Cüzdan servisiniz iptal edilir. Yeni numaranız ile Turkcell Cüzdan’a tekrar sahip olmak için 7777’ye CUZDAN yazarak başvurabilir, telefonunuza Turkcell Cüzdan uygulamasını indirebilir ya da Turkcell Menü’nüzden kullanabilirsiniz.

Telefonumu kaybettim, Turkcell Cüzdan’ımı nasıl kapatabilirim?
Turkcell Cüzdan’a tanımlı olan kartlarınızı Turkcell İletişim Merkezlerinden veya Turkcell Çağrı Merkezi’nden kapatabilirsiniz.

Turkcell Cüzdan’ımı artık kullanmak istemiyorum. Nasıl iptal edebilirim?
Turkcell İletişim Merkezlerinden ve Turkcell Çağrı Merkezi'nden iptal edebilirsiniz.

Kullandığım hat benim adıma değil. Turkcell Cüzdan’ı kullanabilir miyim?
Servisten Turkcell kurumsal ve bireysel hat sahipleri yararlanabilir. Ancak Turkcell Cüzdan kaydı bireysel müşteri adına yapılmaktadır. Turkcell Cüzdan servisini kullanabilmek için hattın sahibi olmanız gerekmemektedir. Data hatları bu servise kayıt olamaz.

Turkcell Cüzdan servisine kurumsal müşteriler kayıt olabilir mi?
Evet, kurumsal müşteriler servise kayıt olabilir. Hattın kullanıcısı kendi adına servise kayıt olabilir.



Eklenme tarihi: 4.10.2012
Kaynak: Ahmet Selman Özdemir

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler