ASELSAN ve Turkcell birlikte 5G teknolojisi geliştirecek

ASELSAN ve Turkcell birlikte 5G teknolojisi geliştirecek

Türkiye'de 5G sürecini en yakından takip eden isim olan Turkcell, ülkemizin en köklü haberleşme uzmanlarından biriyle işbirliği anlaşması imzaladığını açıkladı. 40 yıl önce TSK'nın haberleşme ihtiyacını karşılamak üzere kurulan ASELSAN, ülkemizin ilk mobil operatörüyle 5G teknolojileri geliştirme sürecinde birlikte hareket edecek.

Güney Kore'nin başı çektiği 5G teknolojileri geliştirme dönemi, son yıllarda bilhassa Uzak Doğu ve Avrupa'da oluşturulan topluluklar öncülüğünde yürütülüyor. Yeni nesil mobil iletişim teknolojilerini şekillendiren topluluklardan biri olan NGMN üyesi Turkcell, ASELSAN ile ortaklığı sayesinde bu süreçteki rolünü artırmış oldu.

Türkiye'nin 5G ar-ge piyasasındaki gücünü göstermeyi amaçlayan ikili, önümüzdeki on yıl içerisinde tüm dünyayı etkileyecek olan yeni nesil kablosuz iletişim teknolojilerinin belirlendiği ve standartların ortaya çıkarıldığı kritik yıllarda ülkemizin otorite haline gelebilmesini amaçlıyor.

15 Ağustos'a ertelenen 4G ihalesiyle birlikte operatörlerin 5G için de yetki sahip olacağını hatırlatan ASELSAN, bakalım yeni nesilde teknoloji tüketicisi Türkiye'yi üretici konumuna taşıyabilecek mi.



Eklenme tarihi: 6.07.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler