TSMC, iPhone 7 için 16 nm üretim kapasitesini iki katına çıkarıyor

TSMC, iPhone 7 için 16 nm üretim kapasitesini iki katına çıkarıyor

14/16 nm yarı iletken pazarı kızışmaya başladı. Geçtiğimiz yılı üretimde büyük payı alarak lider olarak tamamlayan Samsung, bu sene Tayvanlı rakibi TSMC karşısında epeyi zorlanacak. Digitimes'in son raporuna göre, mart sonuna kadar TSMC'nin 16 nm üretim kapasitesini iki katına çıkarması bekleniyor. Ayda 12 inçlik 40 bin levhadan 80 bin levhaya çıkarılacak kapasitenin büyük bölümü Apple'nin yeni akıllı telefonu iPhone 7 siparişleriyle doldurulacak.

Samsung, Qualcomm'un amiral gemi yongaseti Snapdragon 820'yi üstlenerek üretimde büyük bir atılıma imza atsa da Apple tarafında sipariş hacminin çok daha yüksek olması bu sene dengeleri değiştirecektir. iPhone 7'ye güç verecek Apple A10 yongasını tamamen TSMC'ye emanet eden Kaliforniyalı teknoloji devi, 14/16 nm pazarında iş ortağının payını %70'e kadar çıkarmış olacak.

Halihazırda Apple dışında NVIDIA, MediaTek, HiSilicon, Spreadtrum ve Xilinx gibi dünya devi yarı iletken tasarımcıları için üretim imkanları sağlayan TSMC, yine de en büyük geliri Apple ürünlerinden toplamış olacak. iPhone 7'nin seri üretim arifesinde 16 nm levha kapasitesinin iki katına çıkarılması da bunun en büyük kanıtı.



Eklenme tarihi: 2.03.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler