Tianma Optoelectronics, üreticilerin yeni gözde LCD tedarikçisi oldu

Tianma Optoelectronics, üreticilerin yeni gözde LCD tedarikçisi oldu

Çin hükümetinin endüstriyel kalkınma planında yalnızca yarı iletken sektörü yer almıyor. Önce LCD daha sonra OLED türünde panel üretimi için yerli firmalara büyük yatırım imkanları sağlayan ülke, başarılı hamlelerinin meyvesini bu sene toplamaya başladı. LCD piyasası, bu sene küçük ve orta ölçekte fiyat mücadelelerine sahne oldu. Sektörün yeni üreticileri Çinliler, rakiplerine fiyat konusunda üstünlük sağlayarak birçok üst düzey firmadan sipariş almayı başardı.

BOE (EverDisplay) ile birlikte Çin'in dikkat çeken panel üreticilerinden Tianma Optoelectronics, tedarik zincirinden gelen son habere göre tedarik ağını yeni ürünlerle genişletmeyi sürdürmüş. Daha önce ASUS akıllı telefonları için LCD tedariği üzerine anlaşmaya varan şirket, şimdi de Tayvanlı şirketin yeni nesil dizüstü bilgisayarlarından sorumlu en büyük LCD kaynağı oldu. 2016'ya sarkması beklenen Sony tabletleri için sağladığı tedarik anlaşması ve son olarak ASUS siparişleriyle sektörde kendini iyiden iyiye göstermeye başlayan Tianma, düşük fiyatları nedeniyle maliyet gözeten markaların birinci tercihi oluyor.

Halihazırda LCD ve OLED üretimi için iki 6G LTPS üretim tesisi inşa eden ve aktif halde bir 5.5G LTPS fabrikası bulunan Tianma, yaz dönemi başında Corning ile işbirliğine giderek 500 ppi üstü piksel yoğunluğuna sahip telefon ve tablet bilgisayar ekranları için geliştirilen Lotus NXT Glass çözümünü ürünlerine entegre ederek bu yeni nesil dayanıklı cam teknolojisine destek vereceğini açıklamıştı.



Eklenme tarihi: 12.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler