Telefon ve Kahve falı bilimsel olarak birleşiyor

Telefon ve Kahve falı bilimsel olarak birleşiyor

Türkiye denilince akla ilk gelen şeylerden biri Türk kahvesidir. Türk kahvesi denilince de herkesin aklına pek tabii ki kahve falı gelecektir. Peki artık akıllı telefonlarınızın ileride size kahve falı da bakabileceğini söylesek. Aslında bu tarz programlar uygulama mağazalarında yer alsa da pek çoğu ya hazır metinleri rastgele karşınıza getiriyor ya da sahte uygulamalar olarak mağaza da yer alıyor.

Şimdi size bahsedeceğimiz uygulama ise Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği yüksek lisans öğrencileri Arif Usta, Fatih Çalışır ve Anıl Armağan’nın lisans bitirme tezi olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama henüz indirilebilir değil fakat yazılımın çalışma prensibi diğer uygulamalara göre çok farklı. Uygulama farklı algoritmaları kullanırken, kahve fincanındaki objelerin fotoğrafları çekilerek algılanması ve yazılımın bunun üzerinden çıkarttığı fotoğrafla eşleştirerek yorumlaması üzerine.

Buraya kadar her şey tamam. İşte bundan sonra uygulamayı diğerlerinden ayıran özellik devreye giriyor. Yazılım içerisinden 350 objenin binden farklı binden fazla temsili resmi bulunuyor. Ayrıca bu objelerin yorumlanması da gerçekten kahve falı uzmanlarına sorularak hazırlanmış. Aynı zamanda yazılımda yorumlar veri tabanında saklanabiliyor ve bunlar arasında arama yapılabiliyor. Yeni nesneler daha sonra bulunarak da var olan objelerin arasına eklenebiliyor.

Proje henüz sadece Android platformunda çalışıyor. İleride ise diğer platformlar için hazırlanacağı belirtiliyor. Uygulama olarak ise Play Store’da ne zaman yayınlanacağına dair bir bilgi henüz yok. Çıktığında ise en çok bana kahve falı baksana diyen arkadaşlardan muzdarip kişiler sevinecektir sanırız.



Eklenme tarihi: 8.04.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler