Tatile giderken olmazsa olmaz 10 şey

Tatile giderken olmazsa olmaz 10 şey

Yazın gelmesiyle birlikte tüm yılın yorgunluğunu atmak için tatil planları yapılmaya başladı. Kimi memleketine, kimi tatil köylerine kimi de kamplarda geçireceği tatili tasarlarken, teknolojiden kopmak istemeyenlerin yanından ayırmayacağı önemli eşyalar bulunuyor. Tatilde yanınızdan ayırmayacağınız araçları inceleyen MobilCadde, teknolojiyle sorun yaşamamak için ihtiyaç olan 10 önemli ürünü listeliyor.

Şarj Cihazı:
Akıllı telefonların olmazsa olmazı olan şarj cihazı iletişimden kopmamak adına en önemli eşyaların başında geliyor. Gün içerisinde, telefonu en az bir kere şarj etme ihtiyacı varken, tatilde sık kullanıma bağlı olarak bu ihtiyaç iki kat artacaktır. O nedenle cihaz unutulursa tatilde şarj cihazı aramak zorunda olur ve iletişim keyfinden mahrum kalınır.

Araç Şarj Cihazı:
Çoğu insan tatile toplu ulaşım araçları yerine kendi aracıyla dolaşa dolaşa gitmek ister. Araçla yolculuklar uçağa göre daha yavaş olacağından, araç içerisinde bulunan bir şarj cihazı, telefonun ihtiyacını karşılayabilir. Araç şarj cihazı da yolculuk süresince kesintisiz iletişim için gereklidir.

Araç Şarj Kiti:
Araç kullanırken, telefon görüşmeleri dikkat dağıtarak kaza riskini artırır. Çeşitli özellikleri bulunan araç kiti sayesinde telefon araca bağlanıyor ve gelen aramaları ekranda göstererek, daha kontrollü kullanıma yardımcı oluyor.

Araç Telefon Tutacağı:
Uzun yolculuklarda doğru yolu bulmak adına navigasyon en önemli ihtiyaç olacaktır. Tabi araç tutucu olmadan navigasyon veya telefonu kullanmak tehlikeli bir durumdur. Trafikte cihazın dikkati dağıtmaması için araç tutucu kullanmak şarttır.

Kulaklık:
Toplu ulaşım araçlarında yolculuk yaparken müzik, vaktin geçmesini sağlayan keyifli bir arkadaştır. Yolculuk boyunca etraftaki gürültüden rahatsız olmamak ya da herkesle aynı müziği dinlememe özgürlüğü için kulaklığa ihtiyaç vardır.

Cep Telefonu Kılıfı:
Deniz, kum ve güneş, şüphesiz ki bir tatilin en eğlenceli anlarıdır. Tabi denizde keyifli vakit geçirirken telefon kuma düşebilir ya da üzerine tuzlu deniz suyu gelebilir. Tatilde ihtiyaç olan bir şapka gibi, sorunsuz bir tatil sonrası için de telefonun uygun bir kılıfa ihtiyacı vardır.

Su Geçirmez Telefon Kılıfı:
Havuzda yüzerken fotoğraf çekmek neredeyse imkansızdır. Telefonun alabileceği su damlaları bile hassas mekanızmasını etkileyebilir, cihazın bozulmasına yol açabilir. Suda fotoğraf çekmek ve deniz altı keşif yapmak isteyenlere MobilCadde kılıf çeşitlerinden su geçirmeyen telefon kılıfları önerilebilir.

Ekran Koruyucu Film:
Doğayla baş başa kalıp, keyifle dinlenirken telefona yeterli özen gösterilmeyeceği için, cihazın yıpranma ihtimali çok yüksektir. Cildi güneşten korurken güneş kremi kullanıldığı gibi, telefonunu hasar ve çiziklerden korumak için de ekran filmi kullanılmalıdır.

Yedek Batarya:
Tatilde gece geç saatlere kadar dışarıda vakit geçirildiğinden, telefon şarjının sizi yarı yolda bırakma ihtimali yüksektir. Kamp yürüyüşleri ya da uzun yolculuklarda da iletişimden kopmamak için akıllı telefonların şarjı çok önemlidir. Telefonu şarj edecek herhangi bir priz bulunmadığı zamanlarda yedek bataryalar yardımcı oluyor. Doğa koşullarında aç kalmamak için her ihtimale karşı fazladan yiyecek depolanırken, telefon için de yedek batarya alınmalıdır.

Data Kabloları ve Dönüştürücüler:
Tatil demek bol fotoğraf demek. Telefonda çekilen fotoğrafları anında bilgisayara atmak için data kablosuna ihtiyaç olacaktır. Eğer tatilde yurt dışında çıkılacaksa da gidilecek ülkeye uygun kablo dönüştürücü alınmalıdır.

Selfie Çubuğu:
Tatil demek bol fotoğraf demektir. Son zamanlarda kendi kendine çekimi modaya dönüştüren selfie furyası tatilde de keyifli pozlar sağlayacaktır. Arkada bulunan geniş bir manzara ya da toplu aile yemeğini selfie ile çekmek için uzun bir kola ihtiyaç duyulabilir. Bu gibi çekimlerde en geniş açıları bile rahatlıkla alabilen Selfie çubuğu yardıma koşuyor. Selfe çubuğu sayesinde yalnız çıkılan bir tatilde hiç kimseye ihtiyaç duymadan, çok geniş açılı çekimler gerçekleştirilir.



Eklenme tarihi: 22.07.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler