Tag Heuer'den kendi kendine şarj olan telefon

Tag Heuer'den kendi kendine şarj olan telefon

İsviçreli bir saat ve kronograf imalatçısı olan TAG Heuer, bir süredir lüks telefon kategorisine yönelik cihazlar geliştiriyor. Bu çözümlerin en popülerleri arasında yer alan Meridiist, yenilenmiş sürmüyle resmen tanıtıldı. Meridiist Infinite adı verilen yeni telefon, kendi kendini şarj edebilmesine olanak tanıyan donanımıyla dikkat çekiyor. Aygıtın Sunpartner Technologies'e ait Wysips Crystal teknolojisi sayesinde böyle bir fonksiyon kazandığı bildiriliyor.

Wysips Crystal teknolojisi, cihazın safir kristal ekranının altına yerleştirilen saydam fotovoltatik güneş pilleriyle güneş ışığından faydalanarak enerji elde etmeyi mümkün kılıyor. Meridiist Infinite'nin 2,4 inçlik 320 x 320 piksel çözünürlüklü LCD ekranına uygulanan bu teknoloji ile cihazı şarj etmek için güneşli bir yere bırakmanız yeterli oluyor. Görüntü kalitesine hiçbir etkisi olmadığı bildirilen ekran altındaki saydam film, TAG Heuer'i böyle bir teknolojiyi piyasaya süren ilk üretici olmasını sağlayacak.

Beşinci sınıf titanyum, karbon ve palstik materyaller kullanılarak üretilen TAG Heuer Meridiist Infinite'den 1911 adet üretilecek. Cihazın üst kısmına entegre edilen monokrom OLED bilgilendirme ekranı, 5 MP kamera, 8 GB dahili hafızaya sahip telefonun 3.900 avro fiyat etiketli orijinal modelden de pahalı olması bekleniyor. Meridiist Infinite, oldukça dar bir kullanıcı kitlesine hitap etse de, güneş enerjisiyle kendini şarj edebilen telefonlar konusunda teknoloji dünyasını umutlandırmış oldu.



Eklenme tarihi: 6.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler