Tablet pazarının yeni lideri Android platformu oldu

Tablet pazarının yeni lideri Android platformu oldu

Apple, dört yıl önce piyasaya sürdüğü ilk modern tablet bilgisayarıyla mobil sektörde yeni bir dönem başlatmıştı. Endüstri analistleri, o yıllarda iPad ile gelen başarının etkisiyle Cupertino merkezli teknoloji şirketinin 2015'e kadar tablet pazarında lider kalacağını öngörmüştü. Ancak tahminlerin aksine 2013'te tablet dünyası lider değiştirdi. Geçen sene %50'nin üzerinde pazar payını elinde bulunduran Apple, liderliği Google'nin Android platformuna kaptırdı. Buna karşın üretici bazında tecrübeli firmanın liderliği en az bir yıl daha devam edecek gibi görünüyor.

Gartner'in raporuna göre; 2013'te tablet bilgisayar pazarını %61,9 ile Android, %36 ile iOS ve %2,1 ile Microsoft Windows platformları paylaştı. 121 milyona yakın Android, 70,4 milyon Apple iPad ve 4 milyon da Windows tabletin satıldığı 2013 yılına Samsung'un %336, yani üç katın üzerindeki sıçrayışı damgasını vurdu. %36 pazar payına sahip Apple'yi takip eden Samsung, %19,1; geçen senenin ikinci en büyük üreticisi ASUS, %5,6 pay aldı. Sıralamada dört ve beşinci sıraları ise, Amazon ve sürpriz bir şekilde Lenovo oluşturdu.

Endüstrinin ileri gelenlerini şaşırtan bir ivmeyle genişleyen Android ekosistemi, başarısını bütçe dostu 7 inçlik tabletlere borçlu. Amazon Kindle Fire ve Google Nexus 7'nin öncülük ettiği akım, iki yılda etkisini fazlasıyla gösterdi. 2014'te Android ve iOS arasındaki farkın artması, Apple'nin en yakın rakibi Samsung ile arasındaki farkın daha da küçülmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 4.03.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler