Tablet piyasası 2014'te ivme kaybediyor, iPad satışları düşüyor

Tablet piyasası 2014'te ivme kaybediyor, iPad satışları düşüyor

2010'da giriş yaptığı tablet bilgisayar pazarının bugünlere ulaşmasında en büyük role sahip olan Apple, tablet üreticiliği tarihindeki ilk düşüşle karşı karşıya. Rekor düzeydeki iPhone satışlarına rağmen tablet edüstrisinde büyüme ivmesini koruyamayan Apple, yayımlanan yeni bir rapora göre, 2014'ü çift haneli gerileme bir gerileme rakamıyla tamamlayacak.

IDC tarafından hazırlanan analiz, bu yıl 64,9 milyon iPad satması beklenen Kaliforniyalı üreticinin 2013'e kıyasla %12,7'lik bir düşüş yaşacağını öngörüyor. Bu durum, Apple için bir ilk olsa da mevcut piyasa şartları göz önünde bulundurulduğunda pek de sürpriz sayılmaz. 2013'te yıl bazında %50'nin üzerinde bir büyüme kaydeden tablet bilgisayar pazarı, 2014'ü %7,2 gibi çok daha düşük bir büyümeyle kapatacak. Haliyle endüstrinin ileri gelenleri, yavaşlayan büyüme ivmesinin sebep ve çözümlerini araştırmak için büyük oyuncuları analiz etmeye başladı.

Sektörün yükselmeye başladığı ilk yıllarda, tüketicilerin 2-3 yılda bir ürün yenileme ihtiyacı hissedeceğini varsayan uzmanlar, kayda değer bir gelişme gösteremeyen benzer ürünleri art arda satmakta epeyi zorlanıyor. Halen büyük bir telefon olmaktan öteye geçemeyen onlarca farklı üst düzey çözüm geliştiriliyor ve bütçe dostu sınıfında talep eski yoğunluğunu kaybediyor. PC sektörüne benzer bir tabloyla karşılaşan pazar araştırmacıları, önümüzdeki yıl Windows 10 ve 10+ inç segmentine yönelik iPad Pro'nun tablet sektörünü canlandırabileceği kanaatinde.



Eklenme tarihi: 25.11.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler