Video: 30 saniyede telefon şarj edebilen yeni nesil şarj aleti

Video: 30 saniyede telefon şarj edebilen yeni nesil şarj aleti

StoreDot adlı İsrail merkezli bir teknoloji girişimi, daha önce Microsoft'un Think Next adlı konferansında sergilediği yeni nesil şarj aletini yayınladığı bir test videosuyla gün yüzüne çıkardı. Tel Aviv Üniversitesi'nin nanoteknoloji bölümünden desteğini alan firmanın biyolojik yarı iletkenler kullanarak sağladığı başarı, test videosunu izleyenleri hayrete düşürüyor.

Videoda, Galaxy S3'e entegre edilen şarj aletinin önceki hızlı şarj kitlerine kıyasla daha taşınabilir olduğu görülüyor. Firmanın paylaştığı verilere göre; bu şarj aleti sayesinde bir akıllı telefonu ortalama 30-90 saniye aralığında tamamen şarj etmek mümkün. iPhone gibi diğer mobil cihazlar ve farklı cihaz kategorileri için de şarj aletleri tasarlamayı planlayan Tel Aviv merkezli şirket, yakın zamanda seri üretime başlamayı düşünmüyor. Henüz prototip test çalışmaları devam eden şarj aletinin 2016'da seri üretime geçmesi için çalışmalar yapılıyor.

Şimdiye kadar birçok hızlı şarj teknolojisinin teknoloji medyasının gündeminde yer ettiğine şahit olduk. Ancak ilk defa taşınabilirliği bu kadar yüksek, prototip testleri görüntülenebilen bir şarj aleti gözlemleyebildik. Şimdilik aygıtın tüketicilerle buluşup buluşmayacağını kesin bir şekilde bildirmek güç olsa da, bu tür teknolojilerin gelecek adına mobil cihaz kullanıcılarını umutlandırdığını söyleyebiliriz. Şarj aletinin Galaxy S3 üzerindeki test videosu aşağıdadır.



Eklenme tarihi: 7.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler