Sony'nin Smart Shot lens kameralarına ait yeni basın görselleri sızdırıldı

Sony'nin Smart Shot lens kameralarına ait yeni basın görselleri sızdırıldı


Mobil cihazlara kablosuz olarak entegre edilmek üzere geliştirilen Sony'nin lens kameraları detaylanmaya devam ediyor. Akıllı telefon ve Cyber-shot markasının birleşiminden meydana gelen Smart Shot serisine mensup olacak bu cihazlar, QX10 ve QX100 model numaralarıyla daha önce internete sızdırılmıştı. 750 dolarlık RX100M II ile 450 dolarlık WX150 kompakt kameralara eşlik eden mercek ve kamera sensörlerinin kullanıldığı ürünlere ait yeni basın görselleri yayımlandı.

Sony tarafından çok yakında yeni sürümü dağıtılmaya başlayacak PlayMemories uygulaması üzerinden NFC veyahut Wi-Fi teknolojisi aracılığıyla akıllı telefonlara bağlanabilecek Smart Shot kameralar, ilk etapta sadece Android ve iOS işletim sistemlerine destek sunacak; Full HD 1080p video, düşük ışıkta üst düzey çekim kabiliyeti ve görüntü sabitleyiciye sahip olacak.

WX150 tabanlı QX10; 1/2.3 inçlik 18.2 MP Exmor R CMOS kamera sensörü, f/3.3-5.9 diyafram aralığına sahip Carl ZEISS mercekle gelecek. Kompakt kamera sınıfının en başarılı çözümü RX100M II ile aynı görüntüleme teçhizatına sahip QX100 ise; 1 inçlik arkadan aydınlatmalı 20.2 megapiksel Sony Exmor R sensör, 3.6 x optik yakınlaştırma destekli, f/1.8/4.9 diyafram aralıklı Carl ZEISS Vario-Sonnar T merceği beraberinde getirecek.

Hafıza kartı ile kendi depolama alanına sahip olacak Smart Shot çözümleri, çekilen fotoğraf ve videoları hem bağlantı kurduğu mobil cihaza hem de kendi hafızasına kaydedecek. Smart Shot QX10'un 250 dolar; Smart Shot QX100'ünse 450 dolardan fiyatlandırılacağı tahmin ediliyor. Aygıtların resmi tanıtımı, Sony'nin IFA 2013 kapsamında düzenleyeceği 4 Eylül tarihli basın toplantısında gerçekleştirilecek.

Yazar: Bilal Akgündüz

Resim Galerisi

Resimlerin devamı için tıklayınız




Eklenme tarihi: 31.08.2013
Kaynak: SonyAlphaRumors

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler