Sony'nin sıradışı lens-kameralarına ait yeni detaylar ve ilk basın görüntüleri paylaşıldı

Sony'nin sıradışı lens-kameralarına ait yeni detaylar ve ilk basın görüntüleri paylaşıldı


Sony, Mobil cihazların daha iyi görüntü kaydı yapabilmesi için geliştirilen lens kitlerine büyük darbe vuracak bir ürün serisiyle tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Firmanın kamera çözümlerine yönelik habercilik yapan en güvenilir kaynak konumundaki Sony Alpha Rumours, geçen ay ilk detaylarını paylaştığı lens-kamera çözümlerine ait yeni veriler sızdırdı.

Şimdiye kadar piyasada eşi benzeri görülmemiş bir aksesuar sınıfı meydana getirecek Sony'nin kamera sensörlü lensleri, yalnızca görüntü kaydı için gerekli donanım elemanlarını bünyesinde barındırıyor. Android ve iOS işletim sistemli cihazlara manyetik tutturucuyla monte edilebilen lens-kamera çözümleri, Wi-Fi veya NFC teknolojisi üzerinden bağlantı sağlayacak; SD kart yuvası ve bütünleşik Sony Bionz görüntü çipine sahip olacak.

Küçük boyutlu DSC-QX10, Japon elektronik devinin Temmuz'da 600$ civarında bir fiyat etiketiyle piyasaya sürdüğü üst seviye dijital kompakt kamerası RX100M II ile aynı teçhizatı beraberinde getiriyor. Düşük ışık performansıyla dikkat çeken 20.2 MP, 1.0 inçlik arkadan aydınlatmalı Exmor R CMOS kamera sensörü ve f/1.8 diyafram aralığına sahip Carl ZEISS lensle donatılan QX10, Sony Lens G markasını taşıyacak.

10x optik yakınlaştırmalı, f/3.3-5.9 diyafram aralığı, 1/2.3 inç genişliğinde 18.2 MP Exmor R sensör, 20x Clear Image yakınlaştırma destekli WX150 (400$'dan satılıyor) referans alınarak geliştirilen DSC-QX100 ise; Lens G serisinin optik yakınlaştırma imkanı sunan QX10'a kıyasla daha ucuz bir üyesi olarak satışa çıkacak.

Lens-kameraların 150$-350$ arası bir fiyatla piyasaya sürülmesi bekleniyor. IFA 2013'te sergilenecek aksesuarları aşağıdaki görsellerde Sony'nin yeni amiral gemi akıllı telefonu Xperia i1 Honami üzerinde inceleyebilirsiniz.







Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 12.08.2013
Kaynak: Sony Alpha Rumours

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler