Xperia Z5 ve Z5 Premium çift termal kanallı soğutma sistemi kullanıyor

Xperia Z5 ve Z5 Premium çift termal kanallı soğutma sistemi kullanıyor

Ne Samsung'a ne de TSMC'ye fayda getiren 20 nm üretim süreci, 2015'in en popüler mobil yongaseti Snapdragon 810'a ısınma sorunlarıyla kötü şöhret kazandırmıştı. Yeni sürümlerinde de normal değerlerin üstünde ısınma gözlenen amiral gemi etiketli Qualcomm donanımı, son olarak Sony'nin Xperia Z5 serisi telefonlarında kendine yer buldu. Peki ısınma hala performans düşüşüne sebep oluyor muydu?

Potansiyel Sony müşterilerinin akıllarındaki soru işaretlerini giderecek ilk bilgi yine Çin'den geldi. Sina Weibo üzerinden paylaşılan görüntülerde, Xperia Z5 ve Xperia Z5 Premium telefonlarının soğutma sistemi gözler önüne serildi.

Birkaç milimetre kalınlığındaki akıllı telefonların doğru orantılı bir şekilde artan performans ve güç rakamları sistemin ortama saldığı ısıyı da ciddi seviyelere çıkardı. Son dönemde ilk sıvı soğutmalı telefonların piyasaya sürüldüğüne şahit olduk ve düzgün bir soğutma için kesinlikle gelişmiş sistemlere ihtiyaç duyulduğunu görmüştük. Bu alandaki çalışmalarını ilk kez Xperia Z2'de tüketicilerin beğenisine sunan Sony, tek kanallı bir sistem kullanarak fazla ısıyı telefonun başka bölgelerine aktarmaya başlamıştı.

Xperia Z5 ve Z5 Premium'da soğutma sistemine bol miktarda termal macun ve ikinci bir soğutma kanalı ekleyen Japon elektronik devi, bilhassa 4K ekranlı Z5 Premium modelinde bu sisteme çok iş düşeceğini öngörmeyi başarmış. Telefonlar piyasaya sürülüp gerçek hayat senaryolarındaki ısınma değerleri incelenmeden kesin bir şey söylemek güç. Ancak ısınmayı problem olmaktan çıkarabilecek en gelişmiş sistemin yeni Xperia Z5 modellerinde kullanıldığını bilmekte fayda var.



Eklenme tarihi: 5.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler