4K Ultra HD ekrana sahip Sony Xperia Z5 Premium resmiyet kazandı

4K Ultra HD ekrana sahip Sony Xperia Z5 Premium resmiyet kazandı

Sony Ericsson ortaklığını devralıp kendi ürünlerini üretmeye başladı 2013'ten beri aynı yapıda telefonlar üreten Sony, bugünkü tanıtımında en büyük donanım değişikliklerini hayata geçirdi. Dünyanın ilk 5 GB RAM'li, ilk Force Touch teknolojili ve ilk on çekirdekli telefonlarının tanıtıldığı IFA 2015'te büyük bir baısn konferansı düzenleyen Japon elektronik devi, dünyanın ilk 4K Ultra HD çözünürlüklü telefonunu gün yüzüne çıkardı.

5,5 inçlik 3840 x 2160 piksel çözünürlüklü Triluminos IPS LCD ekranla gelen Xperia Z5 Premium, mobil endüstride devrim niteliğindeki panelinin yanı sıra sekiz çekirdekli Snapdragon 810 çipset, 3 GB RAM, 32 GB hafıza, 200 GB'ye kadar hafıza kartı desteği, 23 MP yeni nesil Exmor RS sensör, 5 MP ön kamera, 3430 mAh pil ve Android 5.1 işletim sistemini bünyesinde barındırıyor.

IP65/68 su ve toza karşı dayanıklılık sertifikaları bulunan Z5 Premium'un siyah, altın ve ayna gibi yansıma yapan krom renk sürümleri bulunuyor. Kasımda satışa çıkacağı bildirilen telefonun fiyatına dair bir bilgi bulunmuyor.

Sony Xperia Z5 Premium sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.



Eklenme tarihi: 2.09.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler