Quad HD ekranlı ilk Sony telefonu tanıtıldı: Xperia Z4v

Quad HD ekranlı ilk Sony telefonu tanıtıldı: Xperia Z4v

İki hafta önce Tayvan basınına konuşan üst düzey bir Sony Mobile yetkilisi, şirketin Quad HD ekranlı bir telefon planı olmadığını beyan etmişti. Bugün Verizon Wireless operatörüyle ortak bir basın açıklaması yayımlayan Sony, ilk Quad HD çözümünü gün yüzüne çıkararak son dönemdeki tuhaf hamlelerine bir yenisine daha ekledi. Japonya'yı hedef alan Xperia Z4 ve onun Avrupa için yeniden adlandırılan versiyonu Xperia Z3+ cihazlarında iki yıllık ürün profilini kullanmayı sürdüren tecrübeli üretici, ABD'de tek bir operatörle satışa sunulacak Z4v için planlamalarından ödün vermeyi göze almış görünüyor.

5,2 inçlik 2560 x 1440 piksel TRILUMINOS ekranın yanı sıra Z3+ modelini ısınma sorunlarıyla karşı karşıya bırakan sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810'u bünyesinde barındıran Xperia Z4v, ISO ayar seviyesi artırılmış, iyileştirilmiş 20,7 MP'lik bir Exmor RS sensör ile 5 MP ön kamerayı beraberinde getiriyor. Plastik çerçevesiyle Xperia Z3 ve Z4/Z3+ modellerinde öne çıkan ince metal çerçeve dizaynını terk ettiği görülen Z4v'nin neredeyse 2 mm daha kalın kasasının ardında küçük bir artışla 3000 mAh seviyesine çıkan pil ve kablosuz şarj desteği yer alıyor olacak.

Yaz aylarında Verizon abonelerinin beğenisine sunulacak olan Xperia Z4v, muadili Xperia Z3+ ve Z4'ü beğenmeyen Sony takipçileri için gelecek amiral gemi modelinden ipuçları da taşıyor. Sonbaharda tanıtılması beklenen Xperia Z5'in kesinlikle Quad HD standardını benimseyecek ve kablosuz şarj donanımını yapısında ihtiva edecektir. Bunun dışında ısınma problemlerine yol açan Snapdragon 810'un yerini güncellenmiş bir çipset alabilir. Ancak mobil endüstrideki geleceği tartışılan Sony'nin 2015 için hazırladığı ikinci amiral gemisi hakkında konuşmak için erken. Sızıntı ve gelişmelerden haberdar olmak için bizi takip edin.



Eklenme tarihi: 16.06.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler