7,3 milimetre kalınlığındaki Sony Xperia Z3 duyuruldu

7,3 milimetre kalınlığındaki Sony Xperia Z3 duyuruldu

Tamamen Sony tarafından tasarlanan Xperia Z ile başlayan Z serisi üst düzey telefonlarına bir yenisi daha eklendi. Japon elektronik devinin bugünkü IFA 2014 tanıtımında dördüncü Xperia Z amiral gemisi etkinliğin merkezinde yer aldı. Z3 adı verilen cihaz, yıl başında resmiyet kazanan Xperia Z2 ile büyük benzerlik gösterse de, ultra ince yeni OmniBalance kasa tasarımıyla yenilenmiş bir cihaz olduğunu gösteriyor.

TRILUMINOS Live Color LED teknolojili 5,2 inç 1920 x 1080 piksel IPS LCD ekranla donatılan Xperia Z3, Sony Xperia Z3bu defa Qualcomm Snapdragon 801 serisinin en güçlü çipseti, 2,5 GHz dört çekirdekli MSM8974AC'den gücünü alıyor. 20,7 MP'lik yeni Sony IMX240 CMOS kamera sensörü, Z3'ü yeni bir cihaz yapan bir diğer unsur. Z2'den geri adım olarak nitelendirilebilecek 3.100 mAh'lik pil ise, daha güçlü bir çipset ve 600 nit ile daha parlak bir ekrana sahip olsa da Xperia Z3'ün iki günlük kullanım süresi sunabilmesini mümkün kılıyor. Sony, her ne yaptıysa güç ünitesini azaltıp daha güçlü bir cihaza daha uzun bir kullanım süresi sağlamayı başarmış.

Snapdragon 805 yok, Quad HD ekransa hiç yok. Ne var? 7,3 milimetre kalınlığında 152 gramlık çok daha ince ve belki de en önemlisi daha ergonomik bir kasa var. Diğer Z telefonlarının kullanıcıları, düz köşeleri nedeniyle aygıtlarını tutarken yaşadıkları sıkıntıları sıkça dile getiriyordu. Z3 ile bu sorunun üstesinden gelinmiş ve şık renk seçenekleriyle daha başarılı bir telefon ortaya çıkarılmış. Peki Xperia Z3 piyasadaki en güçlü telefon mu? Son teknoloji donanım elemanlarından yoksun olduğu için Z3'ün Galaxy Note 4 gibi yeni dönem rakipleriyle performans yarışına girmesi zor.

Sonbahar döneminde dünya genelinde satışa sunulacak olan Xperia Z3, siyah, beyaz, gümüş yeşil ve bakır renk sürümlerine sahip. Muhakkak kasası, yeni kamerası ve IP65/68 su-toz geçirmezlik sertifikasıyla tüketicileri daha kusursuz bir cihaz bekliyor. Ancak Z3'ün son seviye donanım teknolojilerini yapısında barındıran bir amiral gemi olduğunu söyleyemeyiz. Cihazın tanıtım videolarını aşağıdan izleyerek kararınızı verebilirsiniz.

Sony Xperia Z3 sayfamızdan cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.





Eklenme tarihi: 3.09.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler