Sony Xperia Z2'nin pil ömrü performansı

Sony Xperia Z2'nin pil ömrü performansı

Pil teknolojileri senelerdir kayda değer bir gelişim gösterememiş olsa da, güç tasarrufu sağlayan yeni nesil donanımlar sayesinde her sene daha uzun kullanım süresi vaat eden akıllı telefonlar piyasaya sürülüyor. Bunun en açık örneği olarak Sony'nin Xperia Z serisi amiral gemileri gösterilebilir. İlk sürümü geçtiğimiz yılın başında çıkış yapan Xperia Z ailesi, yılın ikinci yarısında 20,7 megapiksel kamera ve 3.000 mAh pilli Xperia Z1 ile çok daha başarılı bir telefon ailesi haline gelmişti. Donanım güncellemesinin yanı sıra iki ürün arasında büyük bir kullanım süresi farkı bulunuyordu. Kısa süre önce satışa çıkan Z2'de de buna benzer bir artış yaşandığı resmen doğrulandı.

Xperia Z2 üzerinde gerçekleştirdikleri pil ömrü testlerine ait sonuçları paylaşan bazı internet siteleri, süper telefonun pil ömrü konusunda piyasadaki en iyi çözümlerden biri olduğunu tescilledi. Phonearena.com'un kendi hazırlamış olduğu test çalışması, Z2'yi Galaxy S5'in ardından ikinci sıraya yerleştirirken; aygıtın yalnızca 200 mAh'lik bir pil artışından çok güç tasarrufu hususunda iyileştirmelere sahip olduğunu ortaya çıkardı.



GSMArena.com'un test çalışmasında ise; Xperia Z2 ile Z1 arasındaki büyük farkı daha iyi görmek mümkün. 22 saati aşkın bir konuşma süresi sunan Z2, test çalışmasının bu bölümünde selefine geçiliyor. Ancak 11,5 saat internette gezinme ve 12 saatin üzerindeki video izleme süresiyle 2014 model Xperia Z telefonu, Z1'i neredeyse ikiye katlıyor. Bu sayede günlük birer saat konuşma, video izleme ve internette sörf ile yaklaşık 90 saatlik bir kullanım süresi sunabileceği bildirilen 5,2 inç Full HD ekranlı aygıt, 3200 mAh'lik piliyle Galaxy S5 ve HTC One M8 gibi doğrudan rakibi olduğu modelleri de geride bırakmayı başarıyor.



Japon üreticinin kendi geliştirdiği STAMINIA adlı düşük güç tüketim modunda çok daha uzun süre kullanılabilecek olan Z2, önümüzdeki haftalarda 2399 TL fiyat etiketiyle ülkemizde satışa sunulacak. Cihazı satın almadan önce pil ömrü performansını merak edenler için detaylı test sonuçları kaynak bağlantısındadır.



Eklenme tarihi: 18.05.2014
Kaynak: GSMArena

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler