Sony Xperia Z1 için ilk tanıtım videosu yayınlandı

Sony Xperia Z1 için ilk tanıtım videosu yayınlandı


Sony Ericsson ortaklığının tamamını satın aldıktan sonra bizzat kendi geliştirdiği ilk telefonu Xperia Z adıyla 2013'ün başında piyasaya süren Sony, çok yakında amiral gemi sıfatlı ikinci telefonunu gün yüzüne çıkaracak. Xperia Z1 olarak adlandırılması beklenen aygıtın ilk tanıtım videosu, bugün Sony'nin resmi Youtube kanalında yayınlandı.

Xperia Z'den farklı olarak her iki yüzü dayanıklı camla kaplı kasa tasarımına alüminyum çerçeve ve koruyucu kapaklardan yoksun bir şekilde su/toz geçirmezlik ekleyen Japon üretici, yeni Android cihazına, kuantum noktacık teknolojisiyle geliştirilmiş TRILUMINOS panel, 2.2 GHz hızında dört çekirdekli Krait 400 işlemci, Adreno 330 GPU, Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 çipset, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 20.7 MP 1/2.3 inçlik Sony Exmor R kamera sensörü, f/2.0 diyafram aralığına sahip Sony G Lens mercek, BIONZ görüntü çipi, Android Jelly Bean işletim sistemi, yeni Sony kullanıcı arayüzü ve 3.000 mAh güç ünitesi entegre etmiş.

Sony'nin 4 Eylül'deki basın konferansında resmiyet kazanacak Xperia Z1, üreticisinin paylaşım sitelerindeki sayfaları üzerinden tanıtılmaya devam ediyor. Son tanıtım amaçlı mesajında, cihazın iddia edilen Z1, Z One ve i1 isimlendirmelerindeki ortak öge olan 1 rakamına işaret eden Sony, aşağıdaki video ile telefonun detaylarını açık etmeye devam etti. Teknik özellikler, tasarım, cihaz isimlendirmesi ve hatta yazılımı gizliliğini kaybeden Xperia Z1'in eylüldeki etkinliği teknoloji dünyası için pek şaşırtıcı olmayacak. Şimdilik yalnızca Z1'in ne zaman satışa sunulacağı kesinleşmiş değil. Yayımlanmayan diğer detaylar için bizi takip etmeye devam edin.



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 27.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler