Sony Xperia Z ve Xperia Tablet Z için Android 4.4 güncelleme tarihi

Sony Xperia Z ve Xperia Tablet Z için Android 4.4 güncelleme tarihi

Sony'nin geçen seneki üst düzey mobil cihazları için Android 4.4 KitKat işletim sistemi güncellemesi bir süre önce resmileşmişti. Geliştirme aşamasındaki güncellemelerin dağıtım tarihi de resmen açıklandı. Xperia Z ve Xperia Tablet Z başta olmak üzere firmanın 2013 ürün yelpazesindeki geriye kalan modeller, mayısta en güncel Android sürümüne yükseltilecek.

Güncelleme, performans ve kullanıcı arayüzü iyileştirmelerini beraberinde getiren KitKat'ın sağlayacağı yeniliklerin yanı sıra PlayStation 4 ile büyük benzerlik gösteren yenilenmiş arayüz, Sony uygulamalarının en güncel versiyonları, Sony medya uygulamaları ve Xperia Themes olarak isimlendirilen üreticinin yeni tema servisi, güç yönetim ve sistem belleği kullanım iyileştirmeleriyle birlikte dağıtılacak. Ancak Xperia Z2 ile birlikte sunulan yeni yazılım özelliklerinin hiçbiri bu güncellemede yer almayacak.

Xperia ZL, Xperia ZR ve Xperia Tablet Z Wi-Fi versiyonunu da kapsayan işletim sistemi yükseltmesi, tüm bu cihazlar için aynı dönemde kullanıcılarla buluşturulacak. Güncelleme dağıtım tarihi bölgeden bölgeye değişiklik gösterdiğinden Türkiye'nin belirtilen tarihten daha sonraki bir zaman diliminde Android 4.4.2 tabanlı yeni üretici yazılımına kavuşması bekleniyor. Sony, eski amiral gemisi Xperia Z ve güncelleme alacak diğer modellerini Android 4.1 Jelly Bean sürümüyle piyasaya sürmüş, daha sonra sırasıyla Android 4.2 ve Android 4.3'e yükseltmişti. Xperia Z ve Xperia Tablet Z'nin KitKat'tan sonraki Android güncellemesiyle yazılım yükseltme desteğinin son bulacağı tahmin ediliyor.



Eklenme tarihi: 17.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler