Xperia Z, ZL, ZR ve Xperia Z Tablet için Android 4.3 yayımlandı

Xperia Z, ZL, ZR ve Xperia Z Tablet için Android 4.3 yayımlandı

Jelly Bean alt sürümünü müşterileriyle buluşturmayı sürdüren Sony, kısa süre önce güncelleme takvimindeki beş modeli daha yeni üretici yazılımına yükseltmeye başladı. Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia ZQ ve Xperia Z Tablet adlı çözümlerini Android işletim sisteminin yeni versiyonlarından birine yükselten teknoloji devi, bu yazılımla birlikte güncellenen uygulamalarını da tüketicilerin beğenisine sundu.

Yazılımın zamanla yavaşlamasına neden olan bir eksikliği gidererek yazılımı sıfırlamadan gerçekleştirilen uzun süreli kullanımlarda dahi yavaşlama, kasılma ve donmalara mahal vermeyecek Android 4.3, daha hızlı bir arayüz deneyimi, Bluetooth 4.0, Low Energy, OpenGL ES 3.0 grafik API desteğini beraberinde getiriyor. İşletim sisteminin sahip olduğu yeniliklerin yanı sıra Sony tarafından entegre edilen özellikler şöyle; Smart Social Camera uygulaması, iyileştirilen/güncellenen Sony'nin yeni çekirdek uygulamaları, Xperia Themes ile bütünleşik tema desteği, yeni STAMINIA mod versiyonu sayesinde daha uzun kullanım süresi, kısıtlı kullanıcı profili oluşturabilme.

10.4.B.0.569 yapı numarasıyla gelen güncellemeyi OTA yoluyla veya Sony'nin resmi yardımcı programı PC Companion üzerinden Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia ZQ ve Xperia Z Tablet modellerine kurabilirsiniz. Yazılım kurulumundan önce kişisel verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Kademeli olarak dağıtılan güncellemenin en geç iki hafta içerisinde tüm aygıtlara ulaşmış olacağı tahmin ediliyor. Türkiye'deki cihazların kısa süre içerisinde Android 4.3'e yükselmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 23.12.2013
Kaynak: Sony Mobile

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler