Xperia Z ve Xperia Tablet Z için Android KitKat güncellemesi başladı

Xperia Z ve Xperia Tablet Z için Android KitKat güncellemesi başladı

Nisanda resmi blog sitesinden yayımladığı bir açıklamayla Xperia Z ve Xperia Tablet Z'nin ne zaman son sürüm Android'e güncelleneceğini duyuran Sony, söz verdiği gibi 2013 ürün yelpazesindeki ilk ürünleri resmen KitKat versiyonuna yükseltmeye başladı. İşletim sistemi güncellemesinin beraberinde getirdiği bir dizi yeniliğin yanı sıra yeni üretici yazılımıyla Sony uygulamaları ve bazı özel yazılım fonksiyonları yenilenmiş olacak.

10.5.A.0.230 yapı numarasıyla dağıtımı gerçekleştiren yükseltmesi, halihazırda Xperia Z, Xperia ZL ve Xperia Tablet Z LTE kullanıcıları için indirmeye sunuldu bile. Ancak Xperia ZR ve Wi-Fi destekli Xperia Tablet Z sahiplerinin biraz daha beklemesi gerekiyor. Android 4.4.2 KitKat güncellemesine eşlik eden başlıca değişiklikler ise şöyle; yenilenen kamera uygulaması, Xperia Themes tema desteği, PlayStation 4 ile örtüşen kullanıcı arayüzü yenilikleri, Sony'nin medya uygulamalarına ait son versiyonlar, iyileştirilen STAMINIA düşük güç tüketim modu ve sanal klavye ile mesaj uygulamasında bazı ufak değişiklikler.

Japon teknoloji devi, planlandığı gibi mayısta güncellenmeye başlayan bu telefon tablet modellerinden sonra temmuz ayı içerisinde Xperia T2 Ultra, Xperia M2, Xperia E1 ve bu cihazların çift SIM kart destekli sürümlerini Android 4.4.2 KitKat işletim sistemiyle buluşturacak. Yazılım yükseltmesinin dağıtım zamanının ülkeden ülkeye değiştiğini hatırlatan üretici, yaz dönemi içerisinde 2013'teki tüm mobil çözümlerini KitKat tecrübesiyle buluşturmayı umuyor.



Eklenme tarihi: 22.05.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler