Yeni Motion Eye kameralı Xperia XZs ve XZ Premium duyuruldu

Yeni Motion Eye kameralı Xperia XZs ve XZ Premium duyuruldu

Mobil sektörün temposuna ayak uydurmakta zorlanan Sony, geçtiğimiz yıl ürün ailesinde ciddi revizyona gitmişti. Yoluna Xperia X adıyla tek seri cihazlarla devam etme kararı alan Japon üretici, kamera ve tasarım odaklı akıllı telefonlar geliştirmeyi amaç edinmişti. Bugün tanıtılan ikinci nesil Xperia X çözümleri, özellikle kamera konusunda rekabet üstü standartlar sunuyor.

Sony'nin geçen seneki amiral gemisi olan Xperia XZ, gelecek nisan ayında yenilenmiş olarak tekrar karşımıza çıkacak. Xperia XZs adlı yeni telefon, yine Qualcomm'un Snapdragon 820 çipsetinden gücünü alıyor. 5,2 inç Full HD IPS LCD ekran, 4 GB RAM, 32 GB artırılabilir hafıza, NFC çipi, 2900 mAh pil ve Android 7.0 Nougat işletim sistemine sahip telefon, kamera donanımıyla öne çıkıyor.

Arka tarafta Sony'nin yeni tanıttığı Motion Eye sensörünü kullanan XZs, 720p çözünürlükte 960fps video kaydı yapabiliyor. Yavaş çekim video fonksiyonuyla mobil pazarda bir ilk olan cihazın jiroskoplu OIS desteği bulunan 19 MP çözünürlüklü kamerasına f/2.0 diyafram aralıklı mercek, 5 eksenli dijital sabitleme teknolojisi SteadyShot, gerçekçi renk dengesini mümkün kılan RGBC-IR sensörü ve LED flaş eşlik ediyor. Ön tarafta ise 1/3,06 inçlik 13 MP bir kamera bulunuyor.

Siyah, mavi ve gümüş renklerde üretilen metal kasalı Xperia XZs'yi nisandan itibaren Avrupa ve Asya'daki büyük pazarlarda görmek mümkün olacak.



Sony'nin bu seneki en güçlü telefonu olması beklenen Xperia XZ Premium da Barcelona'da görücüye çıktı. HDR standartlarındaki ultra parlak 4K Ultra HD ekranla donatılan telefon, Qualcomm'un 10 nm'lik yeni çipseti Snapdragon 835'i beraberinde getiriyor. 3230 mAh pilli su geçirmez telefonun ön yüzünü kavisli Corning Gorilla Glass 5 dayanıklı camı koruyor.

Snapdragon 835'in kullanımında önceliğin Samsung'a verilmesi hasebiyle bahar döneminin sonuna kadar satışa çıkmayacağı belirtilen XZ Premium'un krom ve siyah olmak üzere iki farklı renk sürümü bulunacak.



Eklenme tarihi: 27.02.2017

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler