Sony, OLED ekranlı ilk telefonunu tanıttı

Sony, OLED ekranlı ilk telefonunu tanıttı

Dünyanın en büyük LCD üreticilerinden Sony, son dönemde Samsung öncülüğünde yaşanan OLED ekran devrimine ilk kez somut bir hamleyle müdahil oldu. Berlin'de başlayan tüketici elektroniği fuarı IFA 2019'da ilk lansmanlarını gerçekleştiren teknolojide Japon ekolünün en büyük temsilcisi, OLED ekranlı amiral gemi telefonu Xperia XZ3 ile basının karşısına çıktı.

XZ2 ile neredeyse aynı özelliklere sahip olan XZ3, sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 845 çipset, 4 GB RAM, 64 GB artırılabilir hafıza, 19 MP arka, 13 MP ön kamera, USB-C portu, hızlı şarj destekli 3330 mAh pil ve Android 9.0 Pie işletim sistemini beraberinde getirecek. 6,0 inç büyüklüğünde Sony üretimi 2880 x 1440 piksel OLED ekranı kavislik Gorilla Glass camla korunan akıllı telefon, IP65/68 sertifikaları sayesinde su ve toza karşı yüksek dayanıklılık sunacak.

Kavisli ekran camının kenarları Samsung'un Edge telefonlarına benzer şekilde dokunmatik hassasiyete sahip olan Sony Xperia XZ3, bu sayede cihaz kullanımını kolaylaştırması adına önemli arayüz fonksiyonlarını ekranın kenar kısmına konumlandırabilecek. OLED ekranı Sony'nin büyük bir parçası olduğu Japan Display şirketi tarafından üretilen XZ3, ekimde satışa çıkacak ve 899 dolar fiyat seviyesine yerleşecek.



Eklenme tarihi: 31.08.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler