Sony Xperia XZ ve Xperia X Compact tanıtıldı

Sony Xperia XZ ve Xperia X Compact tanıtıldı

Bu sene ürün ailesini daraltmakla işe başlayan Sony, yoluna sadece X serisiyle devam edeceğini göstermişti. Bugün IFA 2016 kapsamında düzenlediği basın konferansına bu kararının arkasında durarak çıkan şirket, amiral gemi statüsündeki ilk 2016 telefonu Xperia XZ ve X Compact'ı tanıttı.

Üç senedir Xperia telefonlarını süsleyen OmniBalance tasarım anlayışını Unified Design ile değiştiren Japon üretici, son amiral gemisinde şu donanım ögelerine yer vermiş:

- 5,2 inç Full HD IPS LCD ekran,
- Sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 820 çipset
- 3 GB RAM, 32/64 GB hafıza, 256 GB'ye kadar microSD desteği,
- 23 MP Sony IMX300 arka kamera, üçlü odaklanma sistemi,
- 13 MP 4K Ultra HD video çekebilen ön kamera,
- USB Type-C portu, Quick Charge 3.0 teknolojisi,
- 2900 mAh pil
- Android 6.0.1 Marshmallow işletim sistemi

Bu yılın moda renki mavi ve siyah, platinyum renklerde üretilen özel alüminyum alaşımla kaplı Xperia XZ'nin yakında Android 7.0 Nougat güncellemesi alacağı da doğrulandı.

Xperia X Compact

Aynı tasarım anlayışının 4,6 inç bir ekranın altına inşa edilmiş hali olan X Compact, XZ ile birçok yönden benzer donanımsal özelliklere sahip. Ancak küçük bir telefon olmanın getirisi olarak daha ucuz bir çip, altı çekirdekli Snapdragon 650, 5 MP standart bir kamera ve HD çözünürlüklü bir ekran kullanıyor. Pil seviyesini 2700 mAh'de tutarak Xperia X Compact'ın kullanım süresini birçok amiral gemi telefonunun üstüne taşıyan Sony, bunu gerçekleştirirken 9,5 mm kalınlıkta bir telefon üretmeyi de göze almış.

Henüz çıkış tarihleri ve fiyatlandırmaları hakkında bilgi verilmeyen telefonlar, yakın bir tarihde Android'in Nougat sürümüne güncellenme sözüyle satılacak.



Eklenme tarihi: 1.09.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler