Sony, HDR ekrana sahip ilk telefon Xperia X Premium üzerinde çalışıyor

Sony, HDR ekrana sahip ilk telefon Xperia X Premium üzerinde çalışıyor

Geçen sene piyasaya sürdüğü Xperia Z5 Premium çözümüyle Ultra HD ekranlı ilk telefonun üreticisi olarak mobil sektör tarihine geçen Sony, bu sene için yine iddialı bir "Premium" cihazı hazırlığında. Phone Radar sitesinin haberine göre, yeni Xperia X serisine mensup olacak Premium modelinde HDR standartlarında bir ekrana yer verilecek.

Mobil pazarın Ultra HD 4K çözünürlüğü benimsemesi en az birkaç yıl daha sürecek. Ancak sahip olduğu donanım imkanlarıyla farkını ortaya koymak isteyen Sony, ekran çözünürlüğünü artıramadığı mevcut piyasa şartlarında kendine çok daha iddialı bir hedef belirlemiş. Parlaklığı 1300 nit, yenilenme hızı 120 Hz, karşıtlık oranı 2000:1 ve üretebildiği renk sayısı 1,07 milyar olan 10-bit HDR ekranıyla Xperia X Premium, Japon elektronik devinin bu seneki en güçlü telefonu olarak piyasaya sürülecek.

Diğer teknik özellikleri Xperia X Performance ile aynı olan X Premium, 5,5 inçlik Full HD ekran, Snapdragon 820 çipset ve 3 GB sistem belleğine sahip olacak. Halihazırda piyasadaki en iyi ekrana sahip Galaxy S7'nin 855 nit parlaklığa ulaşabildiği göz önünde bulundurulduğunda, X Premium ile mobil endüstride yeni bir dönemin kapıları aralanmış olacak. Zira HDR standartlarına sahip bir mobil cihaz, sanal gerçeklik gözlükleriyle kullanımda ciddi fark meydana getirecektir. Cihazın diğer X serisi modellerle birlikte yaz aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.



Eklenme tarihi: 21.04.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler