Sony Xperia X Avrupa fiyatı belli oldu

Sony Xperia X Avrupa fiyatı belli oldu

Mobil Dünya Kongresi'nde tanıttığı 2016 model akıllı telefonlarını piyasaya sürmek için yaz sezonunu bekleyen Sony, bugün Xperia X modelini Avrupa'da satışa sundu. İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde tüketiciyle buluşan firmanın yeni seri telefonu, tahmin edildiği gibi amiral gemi telefonlarla aynı fiyat seviyesinde konumlandırıldı.

5 inç Full HD IPS LCD ekran, altı çekirdekli (2x Cortex-A72 + 4x Cortex-A53) işlemci ve Adreno 510 GPU'lu Qualcomm Snapdragon 650 çipset, 3 GB RAM, 32/64 GB artırılabilir hafıza, 23 MP arka, 13 MP ön kamera, 2620 mAh pil, parmak izi okuyucu ve Android 6.0 Marshmallow işletim sisteminden oluşan bir özellik listesine sahip Xperia X, siyah ve beyaz renklerin dışında üç farklı tonda altın renk seçeneğine de sahip.

Xperia X'in Avrupa için belirlenen perakende satış fiyatı 599 €. Her ne kadar küçük ekranı ve nispeten düşük performansa sahip bir yongada sistem çözümüyle donatılmış olsa da Xperia X'in kamera özellikleri, yenilenen OmniBalance tasarım anlayışıyla geliştirilmiş metal kasa tasarımı sayesinde belirlenen satış hedefine ulaşması planlanıyor. Sony'nin uzman olduğu alanlarda gücünü gösterdiğini düşündüğü telefonuna yakında daha uygun fiyatlı Xperia XA ve asıl amiral gemisi Xperia X Performance de katılacak. Ancak henüz bu modellerin kesin çıkış tarihi öğrenilmiş değil.



Eklenme tarihi: 1.06.2016

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler