Sony, Xperia telefonları için harici kamera aparatı hazırlıyor

Sony, Xperia telefonları için harici kamera aparatı hazırlıyor


Sony'nin kamera donanımlarıyla alakalı sayısız sızıntı gerçekleştiren SonyAlphaRumors sitesi, firmanın akıllı telefonlar için hazırladığı yeni kamera aksesuarına ait ilk detayları gün yüzüne çıkardı. İki güvenilir bilgi kaynağına dayandırılan haberde, kamera sensörü ve lense sahip harici bir aygıttan bahsediliyor. Manyetik tutturucu sayesinde akıllı telefonlara monte edilebilen aparat, bünyesinde barındırdığı NFC çipi ve Wi-Fi desteği sayesinde cihaz ile arasında veri alışverişi gerçekleştirebiliyor. Kendi güç ünitesine sahip kamerayı bir akıllı telefondan bağımsız olarak kullanmak da mümkün.

DSC-RX100 II model numaralı Sony kameraya eşlik eden 20.2 MP'lik Exmor R sensör ve f/1.8 diyafram aralığına sahip Carl ZEISS lensle donatılan harici kamera, herhangi bir görüntüleme donanımı barındırmadığı için kablosuz olarak akıllı telefonlar üzerinden idare edilecek. Dahili hafızası da mevcut olan akıllı telefon aksesuarının daha küçük boyutlu ve daha geniş yakınlaştırma yapabilen bir sürümü de geliştiriliyor.

Kamera ve mobil telefon endüstrilerinde edindiği tecrübeyle NFC teknolojisinden faydalanarak böylesine sıra dışı bir aksesuar ortaya çıkaran Sony'nin kamera sensörlü harici lensini 4 Eylül'de IFA 2013 fuarı kapsamında düzenlenecek basın konferansında tanıtması bekleniyor. Aynı etkinlikte 20.7 MP'lik Exmor R sensörlü Xperia i1 de resmiyet kazanacak.

(Not: Haber resmindeki aygıt temsilidir.)

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 19.07.2013
Kaynak: http://www.sonyalpharumors.com/sr3-honami-smartphone-uses-a-magnetic-mount-for-nex-lenses-and-a-curious-lens/

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler