Sony Xperia A2 görüntülendi

Sony Xperia A2 görüntülendi

Piyasadaki ilk küçük boyutlu kompakt Android telefonun sahibi Sony, geçen sene Xperia Z1 Compact olarak duyurduğu aygıtını yenilemeyi planlıyor. Japon NTT DoCoMo operatörü tarafından satılması beklenen yenilenmiş Z1 mini, Xperia A2 adıyla internete sızdırıldı. Yayımlanan kılavuz görüntüleri, aygıtın hangi özelliklere sahip olacağını ve nasıl bir tasarımı beraberinde getireceğini ortaya çıkardı.

İlk Xperia A çözümünü tam bir sene önce ülkesinde satışa sunan uzak doğulu üretici, ikinci A modelini önümüzdeki günlerde resmen tanıtmaya hazırlanıyor. 4,6 inçlik ilk telefonun aksine 4,3 inç büyüklüğünde HD çözünürlüklü bir LCD ekranın eşlik ettiği A2, 2,3 GHz dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 çipset, 2 GB RAM, 16 GB hafıza, 20,7 MP kamera, 2,2 MP ön kamera, FeliCa/NFC çipi, microSD kart yuvası, 2.300 mAh pili bünyesinde barındıracak.

Su ve toza karşı dayanıklı plastik bir kasayla korunan Android telefon, OmniBalance dizayn anlayışını cam yerine polikarbonat materyalle imal edilmiş bir formda tüketicilerin beğenisine sunacak. Beyaz, siyah, turuncu ve lavanta renk seçenekleri bulunan Xperia A2, mayısta piyasaya sürülecek. Aygıtın Japonya dışında satılıp satılmayacağı bilinmiyor. Xperia A SO-04E modeli, sadece NTT DoCoMo aboneleri için satışa çıkarılmıştı.



Eklenme tarihi: 28.04.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler