İlk Sony Vaio telefonu Windows Phone platformuyla 2014'te gelebilir

İlk Sony Vaio telefonu Windows Phone platformuyla 2014'te gelebilir

Kendine özgü tasarım çizgileri, yazılım özellikleri ve diğer hizmetleriyle mobil pazarda tanınan Sony, yıllar önce kısıtlı donanım ve yazılım özelleştirme seçenekleri nedeniyle Microsoft'un Windows Phone platformuna dahil olmayı reddetmişti. Aradan geçen süre zarfında mobil piyasada planladığı yükselişi ortaya koyamayan Microsoft, yeniden Japon teknoloji devinin kapısını çalmış olabilir. The Information adlı internet sitesinin iki farklı kaynağa dayandırdığı iddiasına göre; iki teknoloji şirketi arasında Windows Phone ortaklığı için görüşmeler başlamış.

Henüz kesinleşmiş bir anlaşmayla sabitlenmemiş olan ve lisans ücreti, reklam gelirleri gibi hususlarda meydana gelebilecek anlaşmazlıklar sonucu kurulmadan bozulabileceği rapor edilen ortaklık, Microsoft'un mobil ekosistemini genişletme yolunda atacağı önemli bir hamle olarak görülüyor. Halihazırda yalnızca Windows işletim sistemli bilgisayarlarda kullanılan Sony Vaio markasını taşıyacağı belirtilen anlaşma kapsamındaki ilk telefon, Windows Phone işletim sisteminin üst düzey modelleri arasında yerini alacak.

2014 ortası veyahut yılın üçüncü çeyreğine doğru piyasaya sürülmesi planlanan Windows Phone destekli Sony Vaio telefonu, uzak doğulu üreticinin yıllar sonra satışa çıkaracağı Android platformu dışında kalan Sony markalı ilk akıllı telefon olacak. Microsoft tarafından satın alınan Nokia'nın Lumia serisi karşısına Sony'nin ilk Vaio telefonuyla nasıl çıkacağı merakla bekleniyor.



Eklenme tarihi: 1.01.2014

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler