Sony, Türkiye'de akıllı telefon pazarından çekilebilir

Sony, Türkiye'de akıllı telefon pazarından çekilebilir

Teknoloji dünyasının en güvenilir haber kaynağı Evan Blass (@evleaks), sosyal medya üzerinden paylaştığı son mesajında Türkiye'deki Sony telefon hayranlarını üzecek bir gelişmeyi gündeme getirdi. Japon üreticinin sonbahar döneminin başında birkaç büyük pazardan çıkış yapacağını ileri süren Blass, bu pazarlardan birinin Türkiye olacağını yazdı.



Xperia XZ2 Premium gibi lüks segmente hitap eden modellerle akıllı telefon portföyünü dar müşteri kitlesine sahip pazarlarda değerlendiren Sony, Türkiye ile birlikte Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden de çekilecek. Ekim ayına kadar bu bölgelerdeki ülke operasyonlarına son vereceği belirtilen Sony'nin genel itibarıyla akıllı telefon piyasasında vasat performansıyla zor günler geçirdiği tüm endüstri tarafından biliniyordu.


Sony-Ericsson ortaklığını devraldığı 2013'ten beri birçok başarılı ürünle tüketicinin karşısına çıkan Uzak Doğulu üretici, Çinli rakiplerinin gölgesinde kaldı ve lüks segment dışındaki diğer kategorilerde kendine yer bulmakta zorluk çekti. Bundan sonraki süreçte belirtilen ülkelerdeki Sony hayranı müşteriler için tek çıkar yol, paralel ithalat yoluyla getirilmiş ürünlere yönelmek olacak.



Eklenme tarihi: 29.06.2018

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler