Sony, Toshiba'nın kamera sensör bölümünü satın alıyor

Sony, Toshiba'nın kamera sensör bölümünü satın alıyor

Geçen sene gün yüzüne çıkan muhasebe skandalından sonra yeniden yapılanmaya giden Toshiba, kamera sensörü piyasasından çekiliyor. Reuters, Bllomberg ve Japan Times tarafından ileri sürülen iddiaya göre Sony, Toshiba'nın kamera sensörü bölümünü 20 milyar yene bünyesine katmayı planlıyor.

Yeni CEO'su Masashi Muromachi önderliğinde düşük gelir sağlayan bölümlerini elden çıkararak enerji, flaş bellek ve sağlık sektörlerine odaklanmayı amaçlayan dev holding, System LSI departmanının bir parçası olan CMOS kamera sensörü bölümünü yaklaşık 165 milyon dolara bu alanda sektör lideri olan Sony'e devredecek. Anlaşmak üzere oldukları bildirilen tarafların her ikisi de bu alımdan karlı çıkmış olacak. HTC'nin amiral gemi telefonu için tedarikte bulunması dışında son dönemde kamer sensörü pazarında göze çarpan bir aktiviteye imza atamayan Toshiba, hem gelir getirmeyen bir bölümünden para kazanmış hem de Japonya'daki CMOS sensör üretim tesisini elden çıkarmış olacak.

Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi, LG, ZTE ve küresel piyasanın düğer büyük akıllı telefon üreticilerine kamera tedariğinde ilk sırayı oluşturan Sony ise, Japonya'daki yeni fabrikasıyla üretim hacmini artırma hedefine ulaşmış olacak. Üstelik Toshiba'nın mevcut sensör tasarımları ve patent portföyünü de eline geçirecek olan Sony, akıllı telefon sensörü piyasasında giderek yükselen Samsung karşısında avantaj sağlamış olacak.



Eklenme tarihi: 26.10.2015

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yazar: Bilal Akgündüz
twitter.com/BilalAkgunduz

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler