Sony 'Honami' Xperia i1'in yeni basın görseli ve donanım özellikleri sızdı

Sony 'Honami' Xperia i1'in yeni basın görseli ve donanım özellikleri sızdı


Akıllı telefon üreticilerine artık senede bir amiral gemi modeli yeterli gelmemeye başladı. Endüstrinin lider firmaları, son dönemde biri yılın ilk yarısı, diğer ikinci yarısında olmak üzere birbirinin halefi iki üst düzey telefonla mobil pazardaki satışlarını canlı tutmaya çalışıyor. Xperia Z'yi 2013'ün başında piyasaya süren Sony'nin de ikinci bir amiral gemi telefonu hazırladığı biliniyor. Telefon-tablet melezi segmenti için kısa süre önce Xperia Z Ultra'yı tanıtan tüketici elektroniği devinin 2013 ikinci yarısını hedef alan ürünlerine önderlik edecek Honami kod adlı bir aygıt geliştirdiği son sızıntılar sayesinde kesinleşmişti. Honami hakkında yeni veriler paylaşan ePrice.com ise son özel haberiyle, cihaza ait yeni bir basın görseli ve bir dizi teknik özelliği gün yüzüne çıkardı.

Ön kısmı yukarıdaki basın fotoğrafı sayesinde ortaya çıkan Honami'nin Xperia i1 ismiyle resmiyet kazanması bekleniyor. Xperia Z'nin yenilenmiş sürümü olarak nitelendirilebilecek telefonun 5.0 inç büyüklüğünde TRILUMINOS teknolojili Full HD ekranla donatılacağı rapor ediliyor. Kuantum noktacık teknolojisiyle yenilenen Sony'nin uzun soluklu TRILUMINOS faaliyetleri, yeni versiyonuyla OLED panellere yakında düzeyde renk yelpazesi sunabilen LCD'lerin üretilebilmesine imkan tanıyor. Honami'deki panel ayrıca; dokunmatik yüzeyin cama entegre edilmesi sürecini kapsayan Sensor-on-lens teknolojisi, X-Reality yazılımsal ekran iyileştirmelerini beraberinde getiriyor.

Xperia i1'deki ana kamera tercihini "G Lens"li 20.7 MP 1/2.3 inç genişliğinde bir Exmor RS sensörden yana kullanan Sony, BIONZ görüntü çipi ve bu çipin kullanılabilir olduğu Cyber-shot kamera uygulaması ile amiral gemisini kamera fonksiyonları hususunda piyasada iddialı bir konuma taşımayı amaçlıyor. Ön kamerası 2 megapiksellik Sony Exmor R olan telefonda mevcut olmasına kesin gözüyle bakılan diğer donanım özellikleri ve detaylar şöyle; 2.2 GHz hızında dört çekirdekli Krait 400 işlemci ve Adreno 330 grafik birimine sahip Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 yonga, 2GB sistem belleği, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası, 3.000 mAh pil, 4G LTE, NFC, MHL portu, Miracast kablosuz ekran teknolojisi, IPX5/7 su ve toza karşı dayanıklılık sertifikası.

8.3 milimetre kalınlığındaki telefon, Sony'nin 4 Eylül'de Berlin, Almanya'daki IFA 2013 tüketici elektroniği fuarı kapsamında düzenleyeceği basın organizasyonunda dünyaya tanıtılacak. Xperia i1 'Honami', muhtemelen Eylül sonunda satışa sunulacak ve Türkiye'ye Ekim-Kasım aylarında giriş yapacak. Türkiye'ye giriş fiyatının Xperia Z ile aynı seviyede veyahut biraz daha yüksek olması bekleniyor.



Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 16.07.2013
Kaynak: http://www.eprice.com.tw/mobile/talk/4551/4874677/1/

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler