Sony Honami mini'ye ait olduğu iddia edilen teknik özellikler

Sony Honami mini'ye ait olduğu iddia edilen teknik özellikler


Son iki senedir ürün yelpazesini güçlü donanıma sahip küçük ekranlı bir akıllı telefonla süsleyen Sony, Xperia Ray'le başlayıp Xperia V ile devam eden orta seviye mobil cihaz serisini Ray 3 kod adlı yeni modeliyle devam ettirmeyi planlıyor. Diğer küçük boyutlu telefonlardan farklı olarak en üst seviye özelliklerle donatılacak aygıtın donanımına dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Honami mini isimlendirmesiyle internete sızan cihazın teknik özellikleri Esato forumu üzerinden Sony ile alakalı çok sayıda bilgi paylaşan güvenilir bir kaynak tarafından paylaşıldı. Ray 3'e eşlik edeceği ileri sürülen özellikler:


  • 4.3 inç büyüklüğünde 1280 x 720 piksel kuantum noktacık teknolojisiyle geliştirilmiş filtreler sayesinde renk yelpazesi artırılan TRILUMINOS ekran
  • 2.2 GHz dört çekirdekli Krait 400 işlemci Adreno 330 grafik birimi, Qualcomm Snapdragon 800 MSM8974 çipset
  • 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, microSD kart yuvası
  • 20.7 MP f/2.0 diyafram aralığına sahip Sony G Lens mercekli 1/2.3 inçlik CMOS kamera sensörü
  • 2.400 mAh güç ünitesi

5 inç veya daha geniş bir ekrana sahip akıllı telefonların çok büyük olduğunu düşünüyorsanız, Android ekosisteminde satın alabileceğiniz hem küçük boyutlu hem de son teknoloji donanım elemanlarını beraberinde getiren bir aygıt bulmanız mümkün değil. Bu kategorideki açığı amiral gemilerinin mini modelleriyle kapamaya çalışan Android üreticileri, şimdiye kadar orta seviye özelliklerden öteye gidememişti.

Piyasanın bu durumundan faydalanmak isteyen Sony, yıl sonuna kadar tam manasıyla amiral gemi sıfatına uygun özelliklerle donatılmış küçük boyutlu ilk telefonunu satışa sunacak. Honami'nin satış performansını etkilememesi için 2013 sonu-2014 başında dağıtılmaya başlayacağı iddia edilen Honami mini, Japon elektronik devinin mobil pazardaki yeniden yükselişinde kilit rol oynayacak gibi görünüyor. Android ekosisteminde büyük satış potansiyeline sahip 4 inç ve üstü segmentine dahil edileceği iddia edilen bu üst düzey model, Samsung gibi endüstrinin diğer büyük oyuncularını Sony'yi takip etmeye mecbur edebilir.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 18.08.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler