Sony Cyber-shot QX10 ve QX100 lens kameralar resmen detaylandı

Sony Cyber-shot QX10 ve QX100 lens kameralar resmen detaylandı


Dijital kameraların sadece mercek, kamera sensörü, depolama ve bazı iletişim teknolojisi çiplerini yapısında ihtiva eden lens kamera türündeki ilk ürünlerini tanıtan Sony, Cyber-shot serisine menusp QX10 ve QX100'e ait tüm detayları yayımladı. Firmanın biri orta diğer üst düzey olmak üzere halihazırda piyasada olan iki kompakt kamerası referans alınarak geliştirilen cihazlar, akıllı telefonlara kolayca takılıp veri alışverişi gerçekleştirebilecek.

QX10, 1/2.3 inçlik 18.2 MP Exmor R kamera sensörü, 10 x optik yakınlaştırma sunan f/3.3 diyafram aralığına sahip Sony G Lens mercek, BIONZ görüntü işleme motoruyla gelecek ve 250$ fiyatla satılacak. Çok daha iyi bir kamera donanımına sahip olan QX100 ise; 1 inç büyüklüğündeki oldukça geniş bir 20.2 MP Exmor R CMOS kamera sensörü, f/1.8 diyafram aralıklı, 3.6 x optik yakınlaştırma, optik görüntü sabitleme kabiliyetine sahip ZEISS Vario-Sonnar T mercek ve Sony BIONZ görüntü işleme çipini beraberinde getirecek. 500 dolarlık bu görüntüleme çözümü, her biri 65 dakikalık 230 civarında video kaydı yapılabilecek bir depolama hafızasıan sahip.

Bir aparat yardımıyla akıllı telefonlara monte edilebilen lens kameralar, Android ve iOS işletim sistemli neredeyse tüm cihazlara bağlanabilecek. Kablosuz bağlantı, NFC veya Bluetooth teknolojileri üzerinden gerçekleştirilebiliyor. DSC-QX10 ve QX100'u eylül ayı itibarıyla teknoloji mağazalarında görmeye başlayacağız.

Yazar: Bilal Akgündüz

Resim Galerisi

Resimlerin devamı için tıklayınız




Eklenme tarihi: 4.09.2013

Haberler sayfasına dönmek için tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler