Sony, Android 4.3 sürümüne güncellenecek bazı cihazları açıkladı

Sony, Android 4.3 sürümüne güncellenecek bazı cihazları açıkladı


Android işletim sisteminin Jelly Bean kod adlı üçüncü
alt sürümü, dün resmen dağıtılmaya başladı. Platformun önceki dönemlerindeki versiyon duyurularının aksine yeni kaynak kodlarının yayımlanmasının ardından üreticiler, bir an önce güncelleme yol haritalarını ilan etmeleri hususunda gerek teknoloji basını gerekse tüketicilerden büyük baskı görüyor. Müşterilerini sabırsızlandırmak istemeyen Sony, ilk incelemelerinden sonra Android 4.3 güncelleme takvimini resmi blogundan paylaştı.

Xperia serisinin 2013 ürün yelpazesindeki Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia SP, Xperia Tablet Z ve Xperia Z Ultra için Android 4.3 yükseltmesinin dağıtılacağını müjdeleyen Japon üretici, Android 4.1 işletim sistemli bazı modellerin ise direk 4.3'e güncelleneceğini dile getirdi. Sony ayrıca, Ağustos'un başında Xperia ZR ve Tablet Z için Android 4.2 sürümlü yeni üretici yazılımının dünya genelindeki cihaz sahiplerine ulaştırılmaya başlayacağını ilan etti.

AOSP projesi kapsamında Xperia Z, ZL ve Tablet Z için saf Android 4.3 kodlarını yayımlayan Sony, bu dağıtım sayesinde geliştiricilerin proje kapsamındaki cihazlar üzerinden çalışmalarına en kısa süre içerisinde en güncel sürümlerle devam edebilmelerini hedefliyor. Android 4.3'ün mevcut Xperia'lara port edilmesi, sertifikalanması ve dağıtılmasını kapsayan güncelleme sistemini de takipçileriyle paylaşan tecrübeli elektronik üreticisi, yakında 4.3 yükseltmesi hakkında daha fazla detay açıklayacak.

Yazar: Bilal Akgündüz



Eklenme tarihi: 25.07.2013
Kaynak:

Haberler sayfasına dönmek için
tıklayınız

Yorum Yap

Yorum Yap
* Ad - Soyad: E-Posta:
* Mesajınız:

Popüler Haberler